SC Bolsward (zo) slaat in de tweede helft toe

Sc Bolsward behaalde afgelopen zondag een belangrijke overwinning thuis tegen Drachten, na de zeperd veertien dagen terug uit tegen vv Oerterp. Wel had het team van Marc van Hiel het moeilijk in de beginfase van de wedstrijd, net als in de thuiswedstrijd tegen Warga en uit tegen Oerterp. Laatst genoemde club wist toen wel hoe om te gaan met de Bolswarders en strafte dat binnen een half uur af. Het zondag goed combinerende Drachten had wel een overwicht, maar wist dat niet om te zetten in doelpunten.

Halverwege de eerste helft kreeg Sc Bolsward meer grip op de wedstrijd, zonder nog echt gevaarlijk te worden. Drachten wist er ook niet echt mee om te gaan en speelde de bal veel- vuldig rond in de achterhoede. De thuisclub liet zich niet verleiden en wachtte geduldig af er leek een zogenaamd status quo te ontstaan. Wel kregen de gasten achterelkaar vier corners te nemen, zonder resultaat en miste Lorenzo Lemmers vanaf 11 meter. De wedstrijd zat op slot en de thuisclub zag laatste man Deniz Akkus met een blessure naar de kant gaan.

De tweede helft stond er een heel ander Sc Bolsward in het veld, de gasten kwamen met een subliem doelpunt van Ties Vonk nog wel op voorsprong, maar bij de thuisclub gingen de remmen los en waren vooral Lorenzo Lemmers en de hardwerkende Özgur Akkus een plaag voor de gasten en ook het middenveld kreeg greep op de wedstrijd. Na het uitvallen van Tom Bleeker (rugblessure) en voor de rust van Deniz Akkus, stond er een heel ander verdedigingscentrum met alleskunner Maxime Mulder en de degelijke Sean Noorman. Vooral eerst genoemde speelde op die positie een uitstekend pot voetbal.

Zoals gezegd de thuisclub nam het initiatief over en in de 70e minuut werd dat beloont, middels een bekeken puntertje van Lorenzo Lemmers: 1-0. De toen ook sleurende Özgur Akkus was een plaag voor de verdediging van de gasten. In de 80e minuut kwam de thuisclub op voorsprong en opnieuw was het Lorenzo Lemmers die het verschil maakte: 2-1. Over de hele wedstrijd gezien had het jeugdige Drachten een puntje verdiend. Maar Sc Bolsward blijft door dit resultaat mee draaien in de top van 3A.

Volgende week heeft Sc Bolsward vrij en over veertien dagen de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Trynwâlden.