SC Bolsward (zo) pakt periodetitel na gelijkspel bij Nieuw Roden

NIEUW RODEN -SC Bolsward (zo) trad zondag aan bij Nieuw Roden in de wetenschap dat één punt voldoende was voor periodewinst. Dat lukte: het werd 0-0. In de bus terug naar Bolsward werd deze prima prestatie op gepaste wijze gevierd.
Voorafgaand aan het seizoen had het team van Marc van Hiel de intentie om dit seizoen mee te doen om de bovenste plaatsen, maar na 8 wedstrijden en slechts 1 punt werd de doelstelling bijgesteld naar ‘handhaving’. Na de terugkeer van een aantal basisspelers en enkele overwinningen, thuis tegen Warga en Nieuw Roden, werd de weg omhoog ingezet met een knappe serie in de tweede seizoenshelft. Tot Nieuw Roden werd alleen verloren bij Helpman en Lewenborg, maar werd er ook liefst 9 keer gewonnen. Een goede flow.

In het Elfstedenweekend moest het gebeuren en het gebeurde ook. SCB begon achterin gehavend aan de wedstrijd door de geschorste Ozgur Akkus en de geblesseerde Deniz Akkus, Tom Bleeker en Maxime Mulder.
Trainer Marc van Hiel moest improviseren: Sahan Demirbas rechtsback, Jochum van der Werf en Ruben Jellesma centraal achterin en Maarten Botermans linksback met als verdedigende middenvelder Osman Bozkurt.

Deze verdediging leverde samen met doelman Tolga Demirci een puike prestatie door de 0 te houden. De selectie van Bolsward bestond uit liefst 7 spelers die 20 jaar of jonger waren en onder hen zelfs officieel drie A-junioren.
Van de 7 ‘oudere’ spelers waren enkele ook begin 20 jaar, waardoor de gemiddelde leeftijd zo’n 22 jaar was. De opvolger van Marc van Hiel, Arnold Haanstra, heeft komend seizoen een mooie selectie die ook nog eens wordt aangevuld met mogelijk acht tot tien nieuwe spelers.

De beginfase was voor SC Bolsward, maar de eerste kans was voor Nieuw Roden. Demirci pakte deze inzet klemvast. Na een kwartier kreeg SCB twee vrije trappen net buiten de 16 die beide werden genomen door gelegenheidsaanvoerder Lorenzo Lemmers. De tweede inzet vloog op prachtige wijze richting kruising, maar de redding van de keeper van Nieuw Roden was grandioos. Hij bokste de bal met 1 hand uit de kruising. Nieuw Roden had het de eerste helft zwaar door enkele lichamelijke ongemakken. Met name de keeper leek de rust niet te zullen halen, maar na de thee leek hij als herboren uit de kleedkamer te zijn gekomen.

In het begin van de tweede helft had Nieuw Roden een grote kans op de 1-0. Een voorzet uit een corner werd goed binnen gekopt, maar de kleinste man van het veld (Osman) weerhield Nieuw Roden met zijn hoofd van de 1-0. In de helft had Bozkurt ook al een keer redding op de doellijn gebracht. Beide teams hadden enkele mogelijkheden, maar geen grote kansen. Nieuw Roden was niet bij machte het middenveld en verdediging van Bolsward te verschalken en SCB hoefde niet perse. Zij speelden op de counter en het behalen van 1 punt.

De wedstrijd eindigde met de beginstand: 0-0, waardoor de tweede periodetitel voor Bolsward een feit is. De drie prestatieteams van SC Bolsward hebben een schitterende prestatie geleverd. Vrouwen 1 kampioen en promotie naar de 2 e klasse, zaterdag stelde Zaterdag 1 de vierde plaats veilig die recht geeft op nacompetitie en een dag later de periodetitel voor Zondag 1. Ook de diverse jeugdteams presteren goed en het voetbalniveau in Bolsward gaat geleidelijk, maar duidelijk, vooruit.

Volgende week speelt SCB thuis tegen Trynwalden en dan volgt het heerlijke toetje: de nacompetitie. Het team van Van Hiel mag het daarin opnemen tegen het Groninger Amicitia-V.M.C.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.