SC Bolsward zo op karakter langs Geel Wit 1

Zondag 29 januari 2017 speelde SC Bolsward zo1 de eerste wedstrijd na de winterstop uit bij Geel Wit 1. Het team van Marc van Hiel mocht direct aan de bak tegen een directe concurrent, maar wist op karakter de 3 punten mee te nemen naar Bolsward. Dat de andere concurrenten ook punten lieten liggen was een extra bonus. SCB zo1 heeft zich steviger genesteld op de 2e plek en is koploper Friesland tot op 1 punt genaderd.

De wedstrijd startte om ca. 15.10 uur door de aankomst van de Bolswarders en scheidsrechter rond 14.40 uur . Geel Wit was al bezig met haar warming up toen de spelers en leiding van SCB uit de taxibusjes stapten. Het is mede door de boot en wind altijd lastig voetballen op de eilanden. Geel Wit is daarbij een goed voetballende ploeg die niet voor niets titelkandidaat is, waardoor het team wist dat zij direct aan de bak moesten.

Het was een voordeel voor SCB dat op het nieuwe kunstgras (met korrels van kurk in plaats van rubbergranulaat) moest worden gespeeld, omdat het eigenlijke hoofdveld was afgekeurd. Dit kwam de technisch vaardige Bolswarders ten goede.

De wedstrijd ging zowel in de eerste als tweede helft gelijk op. Na een sterke beginfase met een goede kans voor Lorenzo Lemmers na sterk doorzetten van Maxime Mulder nam Geel Wit het heft over. Geel Wit zette aan en SCB was op momenten onvoldoende scherp. De verwachte 1-0 voor Geel Wit viel na ca. 20 minuten; een Amelander mocht vrij en vrij voor de goal de bal in de hoek plaatsen na een goede voorzet vanaf de zijkant. SCB ging vervolgens meer aanzetten en uit een goede aanval maakte Uzgur Akkus de 1-1.

In de 1e helft had diezelfde Akkus de 1-2 en 1-3 kunnen maken, maar eerst faalde hij 1-1 op de keeper (sterke redding van de keeper) en vlak voor rust kon hij net niet een scherpe vrije trap van zijn broer Deniz bij de tweede paal tot goal promoveren. 1-1 ruststand.

Geel Wit begon sterk aan de tweede helft en zetten steeds meer aan. In die fase dacht het Bolswarder publiek dat een gelijkspel ook wel lekker zou zijn. Geel Wit creëerde alleen niet veel uitgespeelde kansen en probeerde het veelal vanuit de 2e lijn. Eén schot ging net naast de paal. De licht aangeslagen Mounir Bouasrar werd in die fase vervangen door Sahan Demirbas. Deze was samen met Paul Huisman en Lorenze Lemmers regelmatig dreigend met zijn snelheid, waardoor Geel Wit een aantal keren aan de noodrem moest trekken. In de 70e minuut kreeg SCB een vrije trap op een mooie plek voor Deniz Akkus. Zijn schot draaide om de muur en zette de Amelander keeper op het verkeerde been. Hij kon de bal niet meer keren en leek ook niet helemaal vrijuit te gaan. 1-2.

Geel Wit zette een extra tandje bij en probeerde met veel strijd de gelijkmaker te forceren. SCB ging meer op de verdediging leunen, waarbij Osman Bozkurt de plaats innam voor de licht aangeslagen Ozgur Akkus. Met veel strijd, passie en wilskracht wist SCB de poorten gesloten te houden en de overwinning binnen te slepen. Geel Wit is na de 1-2 eigenlijk niet één keer echt gevaarlijk geweest. Het middenveld en de verdediging bleven fier overeind met de hulp van de voorwaartsen. Goalie Tolga Demirci werd niet echt goed getest, maar moest wel uitermate scherp blijven. Na ca. 8 minuten blessuretijd klonk ruim na 17.05 uur (…) het laatste fluitsignaal en een luid gejuich van de SCB-spelers, leiding en toch ook weer vele Bolswarder supporters.

Volgende week is Franeker te gast op sportpark Het Bolwerk. Wederom een goed voetballende ploeg. De uitwedstrijd werd weliswaar ruim gewonnen, maar Franeker was voetballend toen de betere en ongelukkig in de afronding. Het belooft weer een spektakel te worden en wij hopen dat de winnaarmentaliteit in combinatie met het goede voetbal en positiespel van SCB zo1 ook deze keer worden beloond met 3 punten. Aanvang 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.