SC Bolsward (zo) op dreef tegen Harlingen: 6-1

SC Bolsward (zo) moest afgelopen zondag op sportpark Het Bolwerk de recent afgelaste wedstrijd tegen Harlingen inhalen. Op voorhand leek dit een lastige opgave te worden door het ontbreken van drie vaste basisspelers bij de Bolswarders, maar niets bleek minder waar. De thuisploeg speelde bij vlagen weergaloos en liet geen spaan heel van Harlingen: 6-1.

Lorenzo Lemmers, spits Paul Huisman en aanvoerder Tom Bleeker en wisselspeler Leroy Hogenes ontbraken deze wedstrijd. Zij werden uitstekend vervangen door Sahan Demirbas en Thomas Jan van der Zee (terugkerend van een blessure), terwijl Maxime Mulder op uitstekende wijze de plek van Tom Bleeker als voorstopper in het hart van de defensie overnam.

SCB kon al binnen 2 minuten de score openen, maar liet dat na. Na een kleine speldenprik van Harlingen was het toch Ozgur Akkus die de score wist te openen voor SCB: 1-0. Een  lange uittrap van goalie Tolga Demerci werd goed op waarde ingeschat door Akkus en hij rondde deze beheerst af. Vlak voor rust maakte diezelfde Akkus de 2-0. Een prachtige pass van Van der Zee werd op de borst aangenomen door Akkus en na het ‘in het bos sturen’ van drie verdedigers van Harlingen scoorde Akkus.

Wissel

In de rust werd de noeste werker Raymond Abelsma vervangen voor Jochem van der Werf. Deze wissel was logisch omdat Abelsma aan rood ontsnapte bij een stevige overtreding in de 40ste minuut (wel geel) en hij even later aan zijn 2e gele kaart ontkwam.

Tien minuut na rust kreeg Akkus alle ruimte van de Harlinger defensie. Hij wist hier wel raad mee en maakte zijn derde doelpunt van deze middag.

De wedstrijd leek beslist, maar geheel onverwacht kreeg Harlingen in de 65ste minuut een penalty. Aanvankelijk begreep niemand in en om het veld iets van deze beslissing van de goed leidende scheidsrechter, maar een opmerking van de Bolswarder goalie was naar later bleek aanleiding voor deze strafschop. Harlingen wist wel raad met dit buitenkansje: 3-1.

Beslissing

In de 70steminuut besliste Mounier Bouasrar de wedstrijd. Hij ontfutselde de bal op de achterlijn van de rechtsback van Harlingen en schoot feilloos de 4-1 binnen. Spelverdeler Thomas Jan van der Zee werd gewisseld door zijn broertje en A-junior Ferdinand van der Zee en Sahan Demirbas maakte plaats voor Jurjen Altenburg (tevens A-junior). Harun Ergoz ging centraal op het middenveld spelen en Van der Zee nam de linksbuiten positie over van Harun.

In het slot van de wedstrijd liep SCB uit naar 6-1. Eerst maakte Maarten Botermans de 5-1 na een goede voorzet van Ferdinand van der Zee uit een afgeslagen corner en in de slotminuut scoorde Jurjen Altenburg de 6-1. Hij rondde een afvallende bal uit een prima aanval af.

Oerterp won thuis met 9-0 van Warga en blijft koploper. SCB blijft goed in het spoor. Beide teams hebben elk 34 punten, maar SCB  heeft één wedstrijd meer gespeeld. Komende week is SCB vrij. Over twee weken speelt Bolsward uit tegen Warga (aanvang 14.00 uur).