SC Bolsward (zo) met hangen en wurgen langs hekkensluiter Warga: 0-2

WARGA – Er zijn zo van die wedstrijden waar je met gemengde gevoelens naar toe gaat. Zo ook afgelopen zondag naar de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Warga. Thuis had het team van Marc van Hiel met 5-0 gewonnen tegen de gastheren en het betekende de weg omhoog.

Maar zowel voorheen CAB als nu SC Bolsward zijn meestentijds niet goed weggekomen op het knollenveld van Warga.Maar het programmaboekje inziend en constateren dat Slagerij Harmke Anema uit Warga (voorheen voetbalster bij de dames van CAB) de wedstrijdbal aanbood, gaf de burger moed. Het pakte anders uit.

De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen de doorgebroken Lorenzo Lemmers van achteren hardhandig onderuit werd geschoffeld. De thuisclub nam ‘met lange halen gauw thuis’ het initiatief in handen het leverde meermaals een corner op en die werden vervaarlijk in het strafschopgebied gedeponeerd. Waarbij SC Bolsward het geluk had dat de lange koppers van thuisclub het doel van keeper Tolga Demirci niet wisten te vinden.

Zoals meestentijds gebeurt, gingen ook de Bolswarders deze speelstijl overnemen in plaats van de tegenstander voetballend te bestrijden. Uiteraard zonder resultaat. De eerste goede kans voor SC Bolsward kwam via Paul Huisman die echter in het strafschopgebied onderuit ging. Schwalbe, aldus scheidsrechter Hoorn.

Vlak voor rust kwamen de Bolswarders toch op voorsprong. Na een scrimmage voor het doel van Warga was het Harun Ergöz die de bal binnen werkte: 0-1.

De tweede helft zouden de mannen van Van Hiel wel anders uit de kleedkamer komen, gesteund door de 1-0 voorsprong. Maar niets was minder waar. Warga stroopte de mouwen maar weer eens op en SC Bolsward zag de projectielen weer door de lucht vliegen. Men kon niet freewheelend naar het einde toe, ook al omdat Maxime Mulder met een enkelblessure naar de kant moest, alhoewel de jeugdige Jesse Bons hem uitstekend verving.

In dezelfde periode kwamen via een uitbraak twee Wargasters vrij voor doelman Tolga Demirci, maar ze wisten de bal niet tussen de palen te krijgen. Ook Sjoerd Breeuwsma kreeg speelminuten en paste zich prima aan.

Tegen het einde van de wedstrijd raakte Lorenzo Lemmers nog snoeihard de lat boven doelman Sven Noordbruis. De partij werd niet veel later beslist door een geplaatste bal van doelman Tolga Demirci op Lorenzo Lemmers en deze zette Romano Perridon vrij voor de doelman. Hij maakte beheerst af: 0-2. Het was niet altijd even best maar voorheen werd zo’n wedstrijd ook wel eens uit handen gegeven nu gingen de 3 punten in de tas en lonkt er een periodetitel.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.