SC Bolsward (zo) maatje te klein voor eersteklasser FVC: 0-5

BOLSWARD – SC Bolsward (zo) vond haar waterloo in de beker tegen eersteklasser FVC uit Leeuwarden. Een sterke tegenstander, al jaren bivakkerend in de hogere klassen van het amateurvoetbal. Na een 0-1 ruststand stond na 90 minuten 0-5 op het scorebord en bleek SC Bolsward duidelijk een maatje te klein voor FVC. De uitslag was terecht.

SC Bolsward moest zondag voornamelijk tegenhouden en kwam zelf niet echt toe aan voetballen. Desondanks zijn er lichtpunten en tekenen van herstel zichtbaar bij de Bolswarders. Het team van Marc van Hiel begint steeds meer op sterkte te komen na de terugkeer van Lorenzo Lemmers en Ozgur Akkus. Deze spelers misten de eerste wedstrijden, maar zijn teruggekeerd en beginnen wedstrijdritme op te doen. Dennis Akkus en Thomas Jan van der Zee worden nog wel nog altijd node gemist, maar bij vlagen liet de ploeg van trainer Marc van Hiel het aantrekkelijke spel van vorig seizoen zien.

De eerste helft had FVC een overwicht en werd een hoog tempo gehanteerd. De gasten konden al in de 7e minuut op 0-1 komen, maar werden op de rand van buitenspel afgevlagd door de KNVB-grensrechter. In de tegenstoot kon
gelegenheidsspits Ruben Jellesma op 1-0 komen, maar hij vond de goalie van FVC op zijn weg.

FVC had de eerste helft veel kleine kansen, veel corners en vrije trappen, maar tien minuten voor rust bleef het 0-0. In de 35e minuut viel dan toch de 0-1. Ruben Jellesma was ongelukkig in de kaats en uit de tegenstoot van FVC viel de verwachte tegengoal. FVC speelde de kans goed uit en na een strakke voorzet werd de 0-1 simpel binnen getikt.

In de 2e helft vielen meer goals voor Leeuwarders. Al in de 51e minuut scoorde Ozgur Akkus ongelukkig in eigen goal (bal van richting veranderd). Vlak daarvoor creëerde SCB nog twee mogelijkheden, maar tot een serieuze doelpoging
kwam de thuisploeg niet.

In de 65e minuut maakte FVC op mooie wijze de 0-3 (bal in één uit de lucht op de slof en in de hoek geschoten), in de 74e minuut 0-4 en vijf minuten voor tijd werd de eindstand op 0-5 bepaald. De vierde van FVC kwam uit een makkelijk gegeven penalty nadat een speler van FVC gretig naar de grond ging na een lichte touché van Osman Bozkurt.

Het arbitrale trio (afkomstig uit Groningen en Kootstertille) had een relatief makkelijke middag. Er werd
vriendelijk gespeeld zonder grove overtredingen, maar toch werden 2 (terechte) gele kaarten (aan FVC’ers)
uitgedeeld. Volgende week speelt SC Bolsward uit bij Geel Wit op Ameland (aanvang 15.00 uur).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.