SC Bolsward (zo) maakt goede start in 3e klasse A

SCBolsward Zo1 komt na de fusie tussen Bolswardia, CAB en RES voor het eerst uit in de 3e klasse zondag.

In het verleden waren CAB en RES vaste verenigingen in deze klasse, maar na een verval werd veelal gespeeld in de 4e of 5e klasse. In het 1e jaar van de fusie tussen eerst CAB en Bolswardia tot SC Bolsward werd promotie naar de 4e klasse afgedwongen en na fusie met RES direct promotie naar de 3e klas. Bolsward staat weer op de kaart van het voetbal en met dit goede team en vele aanstormende talenten uit de jeugd moet meer mogelijk zijn.

Zondag 4 september 2016 kwam Geel Wit uit Ameland op bezoek en dat was direct een goede graadmeter voor SC Bolsward. Geel Wit heeft titelaspiraties, maar ambities kwamen eigenlijk in de gehele wedstrijd niet tot uiting. De thuisclub speelde aantrekkelijk voetbal met continu druk zetten van de middenvelders en aanvallers waarin opnieuw Mounir Bouasrar een hoofdrol vertolkte , technisch en tactisch goed voetbal van het gehele team en uiteindelijk een 4-0 eindstand. De verdediging en keeper hebben nauwelijks kansen weggegeven en een hogere uitslag had op basis van het aantal kansen zeker tot de mogelijkheden behoren.

Dat laatste is wellicht het enige verwijt dat het team zich kan maken: teveel mooie kansen werden gemist. Niet door goed keeperswerk van de Amelander keeper, maar net onvoldoende scherpte in de afronding of het ontberen van geluk. Desalniettemin een knappe 4-0 overwinning en direct de koppositie voor SC Bolsward zo1. De balvaardige Bolswarders waren voortdurend een plaag en ongrijpbaar voor de verdediging van Geel Wit.

Grote man van de wedstrijd was Lorenzo Lemmers die vlak voor tijd zijn goede spel beloond zag worden met de 4-0. Lemmers was uiteindelijk bij alle goals betrokken. Hij verzorgde vlak na rust de assist op de 1-0 op Paul Huisman, was actief betrokken bij het afjagen van de Amelander verdediging en wat uiteindelijk het balverlies zou inleiden voor de 2-0 (beheerst afgemaakt door Özgur Akkus) en verdiende de penalty voor de latere 3-0 (feilloos binnen geschoten door dezelfde Akkus).

Geel Wit is eigenlijk in het hele stuk niet voorgekomen. Zij kende in de in de eerste 15 minuten en vlak voor rust een goede fase, maar op de overwinning van de thuisclub viel volgens de goed leidende scheidsrechter Hazelhoff en de gasten van Ameland zelf niets af te dwingen. De fysiek sterkere spelers van Geel Wit vielen meer op door regelmatige pijntjes en ter aarde stortingen dan door hun voetballende kwaliteiten en kansen. Helaas voor de gasten een lange terugreis op de boot terug naar het mooie Ameland.

Volgende week speelt het team van Marc van Hiel uit bij Franeker. Een volgende goede testcase met ongetwijfeld een grote schare Bolswarder supporters die het team achterna zullen reizen.