Sc Bolsward (zo) laat de punten weer in Groningen achter

GRONINGEN- Onder het toeziend oog van oud-Bolswarder, de trouwe toeschouwer tijdens wedstrijden in Groningen, het al garen in Groningen woonachtige RES-icoon Peter Terbraak, moest Sc Bolsward opnieuw het hoofd buigen voor een Groninger tegenstander.

Onder leiding van scheidsrechter Jager die ook nog opgezadeld werd met een scheidsrechterrapporteur, wat meestal een verlammende werking op de scheidsrechter van dienst heeft, werd rond de klok van tweeën begonnen aan de wedstrijd.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd legden de Bolswarders Lewenborg hun wil op, wat in de twintigste minuut resulteerde in de 0-1 van Lorenzo Lemmers die na een individuele actie met een van richting veranderd schot de keeper kansloos liet.

Wat er daarna tot aan de rust met de Bolswarder equipe gebeurde zal altijd het onverklaarbare in voetbal blijven. Het middenveld werd ineens overlopen en kwam nadrukkelijk in handen van Lewenborg, de organisatie bij de Bolswarders bij vrije trappen en corners was ver te zoeken en leverde enkele gevaarlijke situaties op voor het Bolswarder doel.
Tot tweemaal toe werd de paal geraakt uit een dood spelmoment en één maal moest keeper Demirci gestrekt naar de kruising om de gelijkmaker te voorkomen.

Dat uitgerekend de scheidsrechter op slag van rust Lewenborg weer in het zadel hielp door een ietwat te makkelijk toegekende penalty was misschien wel tekenend voor de hele wedstrijd. De aanvoerder van Lewenborg schoot, de op dat moment overigens gezien het spelbeeld verdiende gelijkmaker, via de handen van Demirci tegen de touwen en dit was ook de ruststand: 1-1.
Het attenderen op het gevaar tijdens dode spelmomenten in de rust bleek al snel na de onderbreking tegen dovemansoren gezegd. Amper 2 minuten in de tweede helft mocht vanuit een vrije trap de Lewenborg spits ongehinderd, vanaf een halve meter van de doellijn, frank en vrij de 2-1 tegen de touwen knikken.

Na de 2-1 leken de Bolswarders eindelijk tot het besef te komen dat er meer moest gebeuren dan tot dan toe het geval was. Achterin ging SC Bolsward 1 op 1 spelen, Ozgur Akkus schoof continue door naar het middenveld of verder. Mede na het inbrengen van de verse aanvallende krachten Romano Perridon en Wessel Mulder kwam Lewenborg er niet meer aan te pas en was het wachten op de gelijkmaker. Een schot van Harun Ergöz zeilde buiten het bereik van de keeper over de kruising, schoten van respectievelijk Paul Huisman en Lorenzo Lemmers misten eveneens op een haar na doel.

Rond de 80e minuut worstelde Wessel Mulder zich op zijn Wessels langs een verdediger en ging binnen het strafschopgebied vrij richting de goalie van Lewenborg, een verdediger van Lewenborg probeerde Mulder te achterhalen met een uiterste krachtsinspanning, gleed uit en nam Mulder mee in zijn val. Een zuivere strafschop zou je zeggen omdat van het spelen van de bal geen sprake was(hoe ongelukkig ook door het uitglijden) en de aanvaller van Bolsward een scoringskans werd ontnomen. Helaas voor de Bolswarders besliste de leidsman anders en ontsnapte Lewenborg aan de gelijkmaker.

Nadat het laatste fluitsignaal heeft geklonken, moeten de spelers van SC Bolsward vooral concluderen dat het onnodig puntverlies heeft geleden in een povere wedstrijd tegen een matige tegenstander. Als SC Bolsward het middengedeelte van de wedstrijd speelt zoals men de éérste 20 minuten en de láátste 20 minuten van de wedstrijd heeft gespeeld, is er geen vuiltje aan de lucht.

Eerste Paasdag, komende zondag 1 april (geen grap), speelt SC Bolsward (zo) thuis tegen Geel Wit: aanvang 14.30 uur.