SC Bolsward (zo) krijgt na overwinning aansluiting met middenmoot

BOLSWARD – SC Bolsward (zo) speelde zondag de laatste wedstrijd van het jaar 2017. Het team ontving Nieuw Roden uit Drenthe, middenmoter uit de 3e klasse A. De thuisploeg trad aan met een vrijwel fitte en complete selectie.

Het team van Marc van Hiel was gebrand om de overwinning op Warga een goed vervolg te geven en daarin slaagde het glansrijk. Het werd liefst 5-1.

De beginfase was voor Nieuw Roden dat na ongeveer twintig minuten terecht op 0-1 wist te komen; een juiste afspiegeling van de verhouding op dat moment. Omstreeks de 26e minuut kwam SC Bolsward uit het niets via Ruben Jellesma op 1-1. Deze ‘wereldgoal’ betekende het keerpunt in de wedstrijd. SCB kreeg vertrouwen en Nieuw Roden zakte door de ondergrens. In de 35e minuut schoot Paul Huisman de Bolswarders op voorsprong: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Direct na rust besliste Huisman de wedstrijd met zijn tweede van de middag (3-1). Vijf minuten minuten later werd Lorenzo Lemmers de wedstrijd uit gekegeld met een tackle op zijn kwetsbare scheenbeen in het strafschopgebied: penalty voor SCB. Mounir Bouasrar stuurde de keeper naar de linkerhoek en schoot rechts van de keeper binnen: 4-1.

In enkele minuten bracht trainer van Hiel drie verse krachten in het veld: Ozgur Akkus voor Lorenzo Lemmers, Romano Perridon voor Tom Bleeker en Sahan Demirbas voor Wessel Mulder.

De thuisploeg bleef het overwicht houden zonder echt gevaarlijk te worden. Tot de 80e minuut. Sahan na een goede loopactie diep gestuurd en gaf een perfecte voorzet op Ruben Jellesma. Deze miste jammerlijk voor open goal, maar desondanks kan krachtpatser en loopwonder Jellesma terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Hij verzette tezamen met Osman Bozkurt veel werk op het middelveld, waardoor Mounir Bouasrar ‘op 10’ kon excelleren. In de 85e minuut maakte Bouasrar zijn tweede van de middag door een prachtige voorzet van Peridon (uitstekende invalbeurt) beheerst met een boogje over de keeper van Nieuw Roden te koppen (5-1).

Een uitstekende wedstrijd van SC Bolsward en met de goede uitslag tegen een middenmoter werd vertrouwen getankt voor de tweede seizoenshelft. Er is weer aansluiting met de middenmoot en als de ploeg zo blijft spelen, zal het ongetwijfeld nog de nodige punten verzamelen.

Ook achter de schermen is de afgelopen periode goed werk geleverd. Trainer Van Hiel zal na drie succesvolle jaren zijn taken bij het vlaggenschip van de zondagafdeling neerleggen en een nieuwe trainer van naam en faam is al voor het volgende seizoen vastgelegd: Arnold Haanstra. Haanstra heeft op hoog niveau gevoetbald en getraind, komt uit het oude CAB-nest en is goed bekend met SC Bolsward (zijn zoon Sander speelt bijvoorbeeld in JO15-1). Hij staat het nieuwe seizoen voor de groep.