SC Bolsward (zo) krijgt les in effectiviteit van Groninger Helpman

Het duel SC Bolsward (zo) tegen het Groninger VV Helpman stond zondag op de rol. Dat de Groningers niet genegen waren om de helpende hand te bieden om de Bolswarders uit het dal te halen waarin de plaatselijke SC zich momenteel bevindt, bleek om kwart over vier plaatselijke tijd met de uitslag van maar liefst 1-6 op het scorebord.

Naast het feit dat Helpman SC Bolsward van de wal in sloot hielp, kregen de Bolswarders ook nog ongewild een lesje in effectief voetballen en op de juiste momenten weten te scoren.
De eerste helft leken de ploegen nog enigszins aan elkaar gewaagd. Bolsward probeerde te voetballen en het spel te maken.
Bolsward speelde de bal achterin rond in een te laag tempo om de tegenstander te verontrusten en Helpman zakte geduldig in. Als één van de Bolswarder backs werd ingespeeld, kwam het sein vanuit de goedgeorganiseerde verdediging van Helpman om druk te zetten en dit gebeurde dan ook meestal op een goede manier zodat Bolsward de bal snel verspeelde.
Rond de 20e minuut was er zo’n omschakelmoment waarin nummer 7 Kick van Helpman vanaf rechts een afgemeten voorzet produceerde, topschutter Dijkstra hoefde slechts voor zijn verbouwereerde tegenstander te komen om de 0-1 raak te knikken.

SC Bolsward probeerde wel de bakens te verzetten maar door onzorgvuldige passing en te veel lopen met de bal lukte dit maar sporadisch. Door de ongelukkig spelende middenvelder Harun Ergöz te vervangen door de van een blessure
terugkerende aanvaller Lorenzo Lemmers probeerde trainer van Hiel het tij nog te keren. Verder dan een goed genomen vrije trap die rakelings langs de kruising zeilde, genomen door één van de youngsters Romano Perridon kwamen de Bolswarders niet in deze fase van de wedstrijd.

Het was in de blessuretijd van de eerste helft weer Helpman die toesloeg, via een razendsnelle uitval en Kevin Hofman die met zijn grote teen doelman Demirci voor de tweede keer in de luren legde: 0-2 ruststand.
De intenties van Sc Bolsward om er nog enigszins iets van te bakken deze middag werden binnen 5 minuten in de tweede helft vakkundig de grond ingeboord. In de eerste minuut na rust werd voor een lichte overtreding in de zestien, iets te makkelijk een penalty gegeven door scheidsrechter van Veen. Dijkstra maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid om Demirci voor de derde maal te verschalken.

In de 49e minuut bleek Dijkstra andermaal scherprechter door geklungel en twijfeling in de Bolswarder defensie nog maar eens af te straffen: 50 minuut stand 0-4.

De Bolswarders, die in de veronderstelling waren dat de gifbeker nu toch wel leeg zou zijn, kwamen bedrogen uit.
Je hebt van die wedstrijden dat alles dan ook even lukt bij de tegenstander en ondanks geploeter, zwoegen en zweten niets meer lijkt te lukken binnen je eigen team. De wedstrijd was uiteraard gespeeld en Helpman freewheelde naar het eind.

Helpman wist de score in de 62 e en 71 e minuut nog verder uit te bouwen naar 0-6 voordat Lorenzo Lemmers zijn rentree mocht opluisteren met de twijfelachtige eretreffer.

De ploeg van trainer Marc van Hiel staat met één puntje uit zes wedstrijden gedeeld laatste. Zondag wordt op het eigen kunstgrasveld in het bekertoernooi gespeeld tegen eersteklasser FVC.