SC Bolsward (zo) binnen half uur kansloos tegen Oerterp

Na een uitstekende 2e helft vorige week tegen Warga gingen de supporters van Sc Bolsward met een goed gevoel richting Ureterp. Maar ze kwamen van een koude kermis thuis. En eigenlijk vol ongeloof nog binnen een half uur stond het team op een onoverbrugbare achterstand van 4-0. En ook nog niet eens geflatteerd, maar dient gezegd de thuisclub werd geen strobreed in de weg gelegd.

Verrassend was het eigenlijk ook weer niet Sc Bolsward begon slap aan de wedstrijd en de thuisclub stroopte vanaf het begin de mouwen op na het onnodig verlies vorige week tegen VC Trynwâlden. Wat wel verrassend was dat door de terugkeer van Tom Bleker in het team trainer Marc van Hiel is gaan schuiven met de poppetjes en uiteindelijk spelverdeler Thomas-Jan van der Zee op de bank terecht kwam. Ook leek het of Sc Bolsward met een soort 4-2-4 systeem de thuisclub wilde verrassen het pakte faliekant verkeerd uit. Het middenveld werd overlopen door de thuisclub, de vrije man werd niet gevonden en Doelman Tolga Demirci en laatste man Deniz Akkus waren genoodzaakt de zogenaamde lange peer te hanteren, een kolfje naar de hand Oerterp.

Het leidde tot frustraties bij de spelers van Sc Bolsward een harde tackle en een discriminerende opmerking was voldoende om de vlam in de pan te krijgen. Of zoals Oerterp-trainer Johan van Slooten zij: ‘Der ûntspoarden in pear jonges fan Bolsward’. De referee had de opmerking niet gehoord en kon dus geen passende maatregeling nemen. De betreffende speler van de thuisclub bood zijn verontschuldiging aan. Om de gemoederen wat te bedaren laste de prima leidende Van Ittersum uit Sauwerd een vervroegde pauze in en telde de resterende minuten bij de tweede helft.

Maar de aardigheid was er toen vanaf en Sc Bolsward kwam ook nog eens met tien man te staan, uitgerekend de sportiefste man, Lorenzo Lemmers, kreeg na twee keer geel, dus rood (zijn eerste kaart zolang hij in Bolsward speelt). Sc Bolsward herpakte zich, maar verder dan een schot op de lat kwamen de Bolswarders niet. Volgende week heeft Sc Bolsward een vrij weekend, tijd om na te denken.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.