sc Bolsward (zo) begint competitie met verlies

LEEUWARDEN – SC Bolsward (zo1) is met een valse start aan de competitie begonnen. Op bezoek bij het sterke LVV Friesland werd het 1-0 voor de Leeuwarders.

Deze ploeg is vorig jaar derde geworden in de competitie en was er in de breedte zelfs iets beter op geworden. Ook SC Bolsward heeft er een aantal spelers bijgekregen die de ploeg er niet minder op hebben gemaakt. Nieuwkomers zijn Ruben Jellesma en Romano Perridon. Echter begon trainer Marc van Hiel wel gehandicapt aan de wedstrijd. Good old Tom Bleeker en Deniz Akkus waren geblesseerd en Maxime Mulder en Ozgur Akkus waren nog op vakantie. Toch begon Bolsward de wedstrijd prima en was er weinig verschil tussen de twee ploegen te zien.

Bolsward technisch wat vaardiger en Friesland zeer goed in de omschakeling en slim voetballend. De aanvallers van Friesland hadden vaak last van de vallende ziekte en kregen door de scheidsrechter veel vrije trappen toebedeeld. Dit resulteerde in de tiende minuut tot twee goede kansen voor de thuisploeg. Door een vrije trap op de rand van de 16 meter moest keeper Tolga met twee reflexen de bal uit het doel halen.

Hierna nam Bolsward de wedstrijd over en ging de strijd gelijk op. In de 40e minuut kwam er echter een blessure van Lorenzo Lemmers en hij moest worden gewisseld voor Eray Ergoz. In de rust was trainer Van Hiel nogmaals genoodzaakt om te wisselen omdat ook Sahan Demirbas niet meer fris was. Raymond Abelsma werd zijn vervanger.

Hierdoor was in de tweede helft het evenwicht wat uit het team van Bolsward en werd het in de eerste twintig minuten wat overlopen door Friesland, wat resulteerde in de eerste tegengoal. In de korte hoek werd in de 55e minuut gescoord. Trainer Marc van Hiel liet Henk Koster warm lopen om het evenwicht weer te herstellen en in de 70e minuut kwam deze 48-jarige speler er toch nog in.

Bolsward ging achterin 1 op 1 spelen. Het spel golfde heen en weer wat resulteerde in een kopkans van Koster. Op miraculeuze wijze keerde echter de keeper van Friesland de bal. Verdere kansen kwamen er niet meer voor Bolsward waardoor de wedstrijd helaas met 1-0 werd verloren. Na deze valse start moet Bolsward zondag thuis in de wedstrijd tegen Nicator proberen de eerste punten van het seizoen bij te schrijven.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.