Sc Bolsward zet het G-voetbal nadrukkelijk op de kaart

De opbouw van een volwaardige afdeling voor het G-voetbal (voetbal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijk beperking) bij Sc Bolsward verloopt succesvol.

De club beschikt inmiddels over een volwaardig team dat wekelijks traint en geregeld wedstrijden speelt. De komende tijd zal worden benut om deze afdeling verder uit te bouwen en het G-voetbal in Friesland nadrukkelijk op de kaart te zetten

Inmiddels heeft er ook overleg plaatstgevonden tussen Sc Bolsward en het ‘Speciaal Sportersfonds’ over het G-voetbal. Dit fonds heeft tot doel om de nalatenschap van de Special Olympics 2014 te beheren en dit in te zetten voor de ontwikkeling van sport voor mensen met een beperking. Het fonds beheert een vermogen van ruim € 100.000.

De aanleiding om met fonds aan tafel te gaan was een aanvraag van Sc Bolsward voor financiële ondersteuning. Deze aanvraag zal worden gehonoreerd. Daarnaast gaat het Fonds samen met de Heerenveense Boys, de andere Friese vereniging die zich inzet voor het G-voetbal, en Sc Bolsward de sponsoring, de voetbaltechnische opleiding en het promoten van het G-Voetbal vormgeven.

Visie op G-voetbal

Met het fonds is gesproken over de visie op G-Voetbal en de ontwikkeling van deze tak van sport in Friesland. Sc Bolsward is door het fonds gevraagd een ambassadeursrol om samen met Heerenveense Boys de ambassdeursrol op te pakken met als uiteindelijke doel op een Friese competitie in het G-Voetbal van de grond te krijgen. Uiteraard heeft Sc Bolsward toegezegd die rol op zich te nemen.
Deze zullen het Special Sporterfonds, Heerenveense Boys en Sc Bolsward samen aan tafel gaan om een actieplan uit te rollen. Sc Bolsward zal met de makers van VTON (de jeugdvoetbalopleiding bij Sc Bolsward) in gesprek gaan over een verantwoord en gedegen trainingsprogramma die is afgestemd op deze doelgroep.

Speciale avond

De G-voetballers van Sc Bolsward hebben ter promotie van hun sport voor zaterdag 12 december een onder de naam Serieus G Quest een speciale feestavond georganiseerd in Hotel de Wijnberg in Bolsward. Het wordt een feestelijke avond waarbij van elke consumptie €0,50 naar de afdeling van G-voetballers gaat. Uiteraard is er ook muziek aanwezig en van elke plaat die bij de dj wordt aangevraagd gaat €2 naar het G-voetbal.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.