Sc Bolsward (zat) krijgt les in effectiviteit

VV Arum geeft Sc Bolsward op een zwaar bespeelbaar veld een lesje in effectiviteit. Met 3 doelpunten uit 4 kansen tegen welgeteld 7 kansen en 2 doelpunten is het verschil gemaakt.

En om Cruijff te citeren ‘ als je één goal meer maakt dan de ander dan win je’ of ‘voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt die wint’ en dat laatste was afgelopen zaterdag zeker van toepassing.

Onder leiding van scheidrechter Adema werd op sportpak ‘De Bining’ om drie uur afgetrapt. De intenties van Arum zijn snel duidelijk vroeg druk zetten en fysiek soms ontoelaatbaar hard onvoldoende opgemerkt en aangepakt door de leidsman, aanpakken van de tegenstander. Dit levert in de 4de min de 1-0 op. Risicovol uitverdedigen wordt direct afgestraft en prachtig afgemaakt door Willy vd Kooi. Toch weet Sc Bolsward zich snel te herpakken want voetballend zijn de mannen van trainer Wilko de Bakker beter dan Arum.

In de 13de min weet de prima spelende Thijs Strikwerda Bart Gietema te bereiken die doelman Rinia kansloos laat. In het restant van de 1ste helft word duidelijk dat Arum Bolsward het spel laat maken en gokt op de lange bal naar de snelle spitsen.
In de 2de helft is het spelbeeld ongewijzigd Sc Bolsward maakt het spel en Arum hanteert de lange bal en countert. In 70ste min is het wederom een persoonlijke fout in de achterhoede van Sc Bolsward die de topscoorder van Arum Ysbrand Dijkstra in staat stelt doelman Nieuwenhuis het nakijken te geven en de 2-1 aantekent.

En als Sc Bolsward het dan nalaat om na een aantal 100% kansen de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Is het in de 82ste min nadat kort daarvoor aanvoerder Johan Bloemhof met 2x geel naar de kant is gestuurd, Arum dat de wedstrijd op slot zet door de 3-1 van Jeroen van Dellen. In de extra tijd is het Bart Gietema die de eindstand op 3-2 brengt.

Volgende week is het een beker- en inhaal weekend. Op 31 oktober treedt Sc Bolsward op sportpak ‘Het Bolwerk’ om 14.45u aan tegen TOP ’63.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.