SC Bolsward (za) wint verdiend van Franeker

BOLSWARD – SC Bolsward heeft zaterdag goede zaken gedaan door te winnen van concurrent Franeker. Na 90 minuten stond er, na doelpunten van Alexander Wiersma en Bart Gietema, een verdiende 2-0 eindstand op het scorebord.

De Bolswarders begonnen goed aan de wedstrijd. Al binnen het kwartier zorgde middenvelder Alexander Wiersma voor de openingstreffer nadat de verdediging van de gasten de bal niet goed wegwerkten.

In de eerste helft ook nog grote kansen voor buitenspelers Marc Dijkstra en Jildert de Boer. Beiden misten één-op-één met de keeper van Franeker.

Op slag van rust moest René Nieuwenhuis -hij vervangt nog altijd de geblesseerde Kevin Huizinga- onverwacht in actie. De doelman redde goed op één van de weinige gevaarlijke momenten van de Franekers.

Na de pauze een ander spelbeeld. De bezoekers kropen iets meer uit hun schulp en gingen een stuk ‘hoger’ spelen. De thuisploeg had hier moeite mee en het overwicht was, zeker in het begin van de tweede helft, duidelijk voor Franeker. Heel gevaarlijk werd de ploeg echter niet.

Toch was de 2-0 een bevrijdende treffer. Uit een corner van Marc Dijkstra kopte Martijn Bosklopper de bal voor en spits Bart Gietema gaf vervolgens het beslissende knikje.

Door de overwinning staat de ploeg gedeeld derde. Scharnegoutum heeft echter een iets beter doelsaldo. Volgende week staat de derby tegen Mulier op het programma. De wedstrijd tegen de Witmarsumers, wederom gespeeld in Bolsward, begint om 15.00 uur.