SC Bolsward (za) wint verdiend van Ens

De wedstrijd tegen de laaggeplaatste tegenstander was amper 1 minuut oud toen de achterhoede van Ens onder de druk op de bal bezweek en Bart Gietema alleen op de keeper afkwam, deze omspeelde en de bal in het lege doel schoof.

De thuisclub behield het initiatief en in de 26e minuut was het eerst Gietemadie in kansrijke positie miste en kort daarop Marvin Dijkstra die van te ver en te slap inschoot. Even later was het Ens dat met een verre bal de lat trof.

Direct na de pauze bracht een mooie aanval over 3 schijven Gietema oog in oog met de keeper die door tijdig uitlopen een doelrijpe kans verhinderde. Even later zorgde een mooie voorzet van Tom Lindeboom voor een (niet benutte) scoringskans van Marvin Dijkstra .Vlak daarop was het Gietema wiens kopbal door de keeper in een reflex werd gepareerd en in de rebound trof Jan Willem Postma doel. Aan de kopbal ging een fraaie voorzet van Tom Lindeboom vooraf.

De tegenstander uit de Noordoost Polder had intussen 2 maal de lat boven keeper Nieuwenhuis getest, maar een tegendoelpunt was hen niet gegund. In de 84e minuut was het pleit beslecht toen een crosspass van Jurjen Rijpkema door Gietema koppend werd afgerond. Het slotakkoord was wederom voor Gietema die de lat nog maar eens beroerde.

Deze overwinning betekent dat Ens volgend seizoen een klasse lager zal moeten acteren, terwijl Sc Bolsward, met nog 2 uitwedstrijden voor de boeg, nog kansen heeft op deelname aan de nacompetitie.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.