SC Bolsward (za) wint van Mulier na een zinderend slotakkoord

Dat de gasten uit Witmarsum de eerste 2 competitiewedstrijden hebben verloren is niet zo verwonderlijk. Immers, de vaste krachten de gebroeders Sprik en Arjen Visser zijn gestopt en dat hiaat moet door trainer Marco Vlap worden opgevuld. dat kost de nodige tijd.

De eerste helft was van beide kanten een zeer matige vertoning . Toch ontstonden er 2 grote mogelijkheden voor de thuisclub, die door gebrek aan accuratesse om zeep werden geholpen.

Na de thee was het Mulier dat het initiatief nam. Dat resulteerde na 5 minuten in een hard afstandsschot van de Mulierspits dat met een mooie safe van de Bolswardgoalie onschadelijk werd gemaakt. De gasten creëerden een aantal kansen die niet werden benut. In die fase kwam de thuisclub, mede door balverlies en onnauwkeurige passing, er niet aan te pas. Het was dan ook terecht dat Mulier de leiding nam. Een verre hoge voorzet richting het doel van Bolsward leek een prooi voor de keeper. Een van de voorwaartsen van Mulier blokkeerde met zijn hand de arm van de keeper en de bal belandde in het doel 0 – 1.

Met nog 20 minuten te gaan wist de thuisclub wat er moest gebeuren en daar was de trainer zich ook van bewust. Twee basisspelers werden gewisseld voor het jeugdige tweetal Joost Huizing en Bjorn Jager. En zowaar, er ontstond een nieuw elan wat resulteerde in een aantal flitsende aanvallen. Vooraleerst ontbrak de afronding, maar met nog 5 minuten te spelen werd Bart Gietema (op randje buitenspel) op de linkerflank aangespeeld en diens harde lage voorzet werd door de attente Joost Huizing binnengeschoten. De thuisclub voelde dat er nog meer in zat en wat bijna niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch. In de laatste minuut was het op links Bjorn Jager die een trekbal afleverde, Willem Jan Postma rondde niet helemaal goed af, maar in een wirwar van spelers was het Bart Gietema die de bal uiteindelijk binnenschoot 2 – 1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.