Sc Bolsward (za) wint moeizaam van Sc Ens

Groot is de opluchting als in de 90e minuut na een moeizame partij  het winnende doelpunt wordt gescoord.  Een hoogtepunt in deze verder weinig tot de verbeelding sprekende  wedstrijd.

Het is Age Gietema die  vanaf  rechts de bal op kniehoogte bij de eerste paal voorzet waar Bart Gietema letterlijk duikend voor de goalie van Ens koppend weet te scoren. Belangrijk is dat daarmee de drie punten, waar het lang niet naar uitzag, kunnen worden bijgeschreven en de aansluiting ‘naar boven’  wordt behouden.

In het eerste half uur van deze om drie begonnen wedstrijd gebeuren er weinig vermeldingswaardige feiten. Bolsward is veel in balbezit, speelt in een (te) laag tempo en met te ver doorgevoerde combinaties waarbij het ontbeert aan een goede eindpass. Ens dat zich massaal ophoudt in en rondom het eigen strafschopgebied is daarbij een sta in de weg en toont verder geen aanvallende aspiraties. Het is dan ook totaal tegen de verhouding in als Ens bij één van de spaarzame uitvallen, waarbij de Bolsward defensie het af laat weten,  de 1 – 0 op het scorebord brengt. Vlak voor rust krijgt Bolsward nog een kans de stand in evenwicht te brengen. De door Bart Gietema goed ingeschoten vrije trap wordt door de keeper van Ens op sublieme wijze uit z’n doel geranseld.

Het na de pauze inbrengen van de van blessures herstelde Tom Lindeboom  is duidelijk een versterking. Bolsward kiest meteen de aanval  en enkele minuten na de pauze is het  1 – 1 . Het is Denis Hendriks die over rechts met een voorzet Bart Gietema  weet aan te spelen; zijn schot op de paal wordt in de rebound door Jildert de Boer in het Ens-doel geknald. Bolsward blijft de bovenliggende partij maar slaagt er niet afstand te nemen. Zoals de “wetten” in het voetbal zijn: ‘’als je zelf niet scoort dan …..”

Het is na ongeveer een uur spelen als Ens een vrije trap op de rand  van het strafschopgebied over de muur, zo op het  oog niet onhoudbaar,  in het Bolsward-doel plaatst en de stand op 2 – 1 brengt.  Bolsward trekt opnieuw ten strijde en in de 71e minuut brengt Willem Jan Postma met een fraaie kopbal op aangeven van Martijn Bosklopper de stand weer in evenwicht  2 – 2. Met het inbrengen van Arjan Posthumus en Thys Strikwerda en het doorschuiven van Age Gietema naar een linie naar voren wordt de druk opgevoerd, met als resultaat –  zoals in de aanhef van dit verslag  beschreven  –  het winnende doelpunt in de 90e minuut  2 – 3.  Een wedstrijd om snel te vergeten en dus maar op volle kracht op naar de volgende partij.

Zaterdag a.s. (5 december)  speelt Bolsward ZA de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen de enige tegenstander waartegen dit seizoen nog niet werd gespeeld IJVC.