Sc Bolsward ZA wint met 0-3 in Tzummarum.

Zaterdag stond voor Sc Bolsward de wedstrijd in en tegen Tzummarum op het programma.

Opnieuw een  tegenstander waar we weinig van weten.  Tzummarum speelde jaren in de 5e klasse en wist vorig seizoen via de nacompetitie  een plek in de 4e klasse af te dwingen. De eerste kennismaking van Tzummarum met de 4e klasse was weinig hoopgevend ( een 7-1 nederlaag ) Wat dit zegt over de werkelijke krachtsverhouding moet in de komende weken nog blijken.  In een niet hoogstaand duel kan een overwinning en drie punten worden bijgeschreven,  maar dat ging moeizamer dan de uitslag  0-3 doet vermoeden.

Op het  “gewone” gras (iets te lang !) neemt Bolsward meteen het initiatief,  maar het vele balbezit leidt niet tot  veel  kansen.  Onnauwkeurige passing en verkeerde keuzes bieden  Tzummarum juist mogelijkheden/kansen.  Na ruim 20 minuten mag Bolsward niet mopperen als eerst vanuit een vrije positie naast wordt geschoten en even later met een redding op de doellijn een treffer wordt voorkomen. Als enkele  minuten later de 0-1 valt is dat een opluchting.  Een aanval opgezet door Tom Lindeboom  (over rechts) bereikt Johan Holwerda op links, zijn voorzet wordt getoucheerd  door een speler van Tzummarum die zijn doelman kansloos passeert. Hierna komt Bolsward wat beter in de wedstrijd en krijgt de betere kansen; kopbal tegen de lat , een schot vanuit vrije positie over !

Na de thee zien we een meer aandringend Tzummarum dat de aanval tracht te zoeken maar daarbij stuit op een Bolsward-achterhoede  die weinig weggeeft.  In deze fase van de wedstrijd moet Redmar Strikwerda geblesseerd het veld verlaten en wordt verdienstelijk vervangen door Willem de Witte. De ruimtes voor de Bolsward-aanval  worden groter en dat biedt kansen de score op te voeren. Ca. 10 minuten na de rust weet Johan Holwerda een aantal tegenstanders uit te spelen en geeft een pass op Bart Gietema die de keeper van Tzummarum het nakijken geeft 0-2. Als Age Gietema 10 minuten later op rechts doorkomt en Bart Gietema vervolgens Johan Holwerda weet aan te spelen kent deze geen genade en scoort de 0-3. In het resterende deel  van de wedstrijd  blijft Tzummarum de aanval zoeken maar echt gevaarlijk wordt het niet,  van schoten die de juiste richting missen raakt de Bolswarder defensie niet in de war. De echte  kansen komen aan de andere kant.  Jildert de Boer zorgt met zijn acties en afgemeten voorzetten voor meer gevaar in de Tzummarumer – achterhoede, maar Thys Strikwerda slaagt er niet zijn kunststukje van vorige week te herhalen.  Zo eindigt deze niet tot de verbeelding sprekende wedstrijd in een toch wel verdiende 0-3 zege.

A.s. zaterdag week speelt Sc Bolsward ZA thuis tegen Nagele.