SC Bolsward (za) verspeelt winst in de laatste minuut

Het verloop van de wedstrijd van afgelopen zaterdag van SC Bolsward tegen TOP’ 63 deed denken aan 2 weken terug, toen de thuisclub aantrad tegen Scharnegoutum.  Ook nu weer een tegenstander die aanvankelijk de bovenliggende partij was, daarna een onverwacht doelpunt van de thuisclub en tenslotte in de laatste minuut toch nog een een tegendoelpunt.

Het was TOP (Oppenhuizen) dat in het begin van de wedstrijd de lakens uitdeelde.Dat leidde in de 23e minuut tot paniek in de Bolswarder  verdediging toen 2 aanvallers van TOP net niet tot  afronding van een goede mogelijkheid kwamen. In de 32e minuut was het  Bart Gietema die goed doorging op een hoge bal richting keeper. Gietema  ontfutselde  de  goalie de bal en met een fraai hakje bracht hij Joost Voskuil in stelling die wel raad wist met dit buitenkansje  1- 0 . Vijf minuten voor de pauze kroop de thuisclub door het oog van de naald. Een voorzet vanaf  de rechterkant kon door keeper Huizinga met een uiterste inspanning worden geblokt , waarna de 2e inzet door  Denis Hendriks van de doellijn werd gehaald.

Na de pauze drong TOP aan wat in de 64e minuut resulteerde in een schot op de paal. Door de aanvallende aspiraties van TOP ontstond er voor de voorhoede van de thuisclub meer ruimte. Zeker 3 grote mogelijkheden om een beslissende voorsprong te nemen, werden niet benut.  En dan gebeurt  in de laatste minuut  het welhaast  onvermijdelijke. Op het middenveld  verliest de thuisclub de bal, de verdediging oogt niet helemaal goed en de spits  van TOP profiteert van de onverwachte mogelijkheid. Einduitslag: 1  –  1.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.