Sc Bolsward (za) speelt gelijk tegen  Delfstrahuizen

 

Na een moeizaam begin van de tweede competitiehelft, met slechts 1 punt uit 3 wedstrijden wordt het voor Sc Bolsward de hoogste tijd om punten te pakken. Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen op het programma. Een tegenstander om rekening mee te houden en waar in de heenwedstrijd gelijk gespeeld werd.

Met een selectie, die door blessures, schorsingen en wintersport steeds smaller wordt en met spelers die van blessures ‘terugkomen’ wordt het een hele opgaaf. Bolsward start met: doelman Kevin Huizinga, achter met Martijn Bosklopper, Johan Bloemhof, Jurjen Rijpkema en Arjan Posthumus, midden met Willem Jan Postma, Ferdinand Zijlstra en Alexander Wiersma en voorin met Joost Voskuil, Marvin Dijkstra en Jildert de Boer. Bolsward komt goed uit de startblokken, neemt het initiatief, heeft meer balbezit, maar dit leidt niet tot de gewenste openingen.

Door onzuivere passing (net niet!) is Bolsward niet in staat het de tegenstander moeilijk te maken. Delfstrahuizen blijft  eenvoudig op de been en hanteert een meer directe speelwijze.  Rechterspits  Kevin Tinga wordt bij voorkeur in de ruimte aangespeeld en is met zijn rushes  de gevaarlijkste schakel in de aanval van Delfstrahuizen. Maar ook Delfstrahuizen kan in aanvallend opzicht verder geen vuist maken. Het met veel inzet spelende  Bolsward  (en dat is wel eens anders geweest !) doet er alles aan het spel naar zich toe te trekken maar krijgt geen controle over de wedstrijd.

Na ca. een half uur spelen is het de hardwerkende  Marvin  Dijkstra die door keeper Pieter de Ruyter van scoren wordt afgehouden en kort voor de pauze is het de goed doorzettende Joost Voskuil die de verdediging weet af te schudden, maar op de keeper van Delfstrahuizen stuit. De Bolsward goalie en de Bolsward-verdediging heeft ondertussen ook een aantal keren handelend moeten optrede,n maar blijft zonder al te grote problemen overeind. Na de pauze zien we eenzelfde spelbeeld; twee hardwerkende teams die er met weinig oogstrelend voetbal niet in slagen de score te openen. De stand blijft dus zoals die begon. De 0-0 is dan ook een terechte afspeigeling van wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Sc Bolsward speelt de komende 2 zaterdagen geen competitiewedstrijden. Eerstvolgende wedstrijd 11 maart a.s. om 15 uur Sc Bolsward ZA – Scharnegoutum.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.