Sc Bolsward (za) speelt gelijk in en tegen Beetgum

Om in de race te blijven voor een nacompetitie plaats moest er gewonnen worden. Ook de tegenstander kan bij winst nog via de nacompetitie promotie af te dwingen. Dus alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd op sportpark ‘It Bosk’.

Onder leiding van scheidsrechter De Vries wordt om half drie afgetrapt. Al vrij snel blijkt waarom Beetgum na de winterstop veel punten bij elkaar heeft gevoetbald. Met veel inzet en vroeg storen wordt een door blessures en schorsingen op veel plaatsen gewijzigd sc Bolsward op eigen helft vastgezet. Toch is de eerste kans voor sc Bolsward als na een snelle uitval Bart Gietema Marvin Dijkstra vrij voor de keeper zet. Echte kansen heeft Beetgum de eerste helft ondanks een groot overwicht niet gehad. Het bleef bij veel inzet de beste kansen waren voor de gasten uit Bolsward. Lang leek het er op dat de rust met 0-0 bereikt zou worden. Totdat in de 45ste minuut een diepe bal door ongelukkig hands een strafschop voor Beetgum oplevert en Jort Dijkstra de 1-0 ruststand op het scorebord brengt.

De 2de helft is koud begonnen of Beetgum brengt door slap verdedigen in de achterste linie van Sc Bolsward en zwak ingrijpen door doelman Nieuwenhuis de stand op 2-0. Het lijkt erop dat dit de mannen van trainer De Bakker wakker schud. Het spelbeeld draait en nog geen 2 minuten later wordt uit een prima corner genomen door Age Gietema, de achterstand door Johan Bloemhof koppend verkleind. Het duurt tot de 81ste minuut voordat Sc Bolsward op gelijke hoogte komt. Bart Gietema wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald. De strafschop genomen door Bart Gietema, betekent de gelijkmaker 2-2. In de resterende tijd is Sc Bolsward niet bij machte de man meer situatie te benutten.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen IJVC.