Sc Bolsward (za) sleept bij TOP’63 één punt uit de strijd

De eerder door een sterfgeval uitgestelde wedstrijd tegen TOP werd dinsdagavond in Oppenhuizen gespeeld. Na de deceptie van zaterdag tegen Scharnegoutum beginnen  de jongens van Wilco de Bakker ditmaal veelbelovend aan de wedstrijd.

Al na drie minuten spelen geeft de naar links uitgeweken Bart Gietema een voorzet die door de vrijstaande Alexander Wiersma beheerst wordt ingeschoten. 0 – 1.    Dit is in de eerste helft ook het enige hoogtepunt van Sc Bolsward. Het agressief spelende TOP gunt  Bolsward geen meter ruimte en rost alle ballen richting strafschopgebied Bolsward (de bal is meer in de lucht dan op de grond !). Bolsward heeft geen antwoord op de felle en fysiek sterkere tegenstander en is niet bij machte onder de druk uit te voetballen. Toegekende vrije trappen en een serie hoekschoppen zorgen voor hachelijke situaties voor het doel van Bolsward. Een aantal doelrijpe kansen worden om zeep geholpen en ook doelman Kevin Huizinga weet TOP een aantal keren van scoren af te houden. In de 38e minuut is het toch raak als Lars Bos, vrijstaand nabij het doelgebied, de 1 – 1 laat aantekenen. TOP blijft hierna met veel inzet hun spelletje spelen en Bolsward is blij zonder verdere schade de pauze te halen.

Na de thee trekt TOP’63 meteen het initiatief weer naar zich toe en dit resulteert in de 52e minuut in een 2 – 1 voorsprong voor TOP. Een door scheidsrechter van der Spoel ten onrechte aan TOP gegeven vrije trap (hij zat er wel eens vaker naast), rechts ter hoogte van het strafschopgebied, wordt door Lars Bos onhoudbaar voor de goalie van Bolsward ingeschoten.

Opmerkelijk is dat na dit doelpunt Bolsward gaat voetballen en de rest van de wedstrijd de bovenliggende partij is; de combinaties lukken beter, er worden duels gewonnen en er ontstaan mogelijkheden voor Bolsward. Het is in de 62e minuut als Alexander Wiersma op het middenveld de bal krijgt aangespeeld, met de bal aan de voet door de defensie van TOP soleert en zijn actie met schuiver in de uiterste hoek afrondt. 2 – 2.

Het resterende deel van de wedstrijd, als het verweer van TOP minder wordt, probeert Bolsward de wedstrijd in het voordeel te beslechten maar door verkeerde keuzes en de veelal niet nauwkeurig genoeg uitgevoerde acties lukt dit niet. Hoewel Sc Bolsward op basis van de tweede helft de winst nog naar zich toe had kunnen trekken, mogen we op basis van de eerste helft tevreden zijn met dit gelijke spel. De mannen van Wilco de Bakker hebben gestreden en zich in ieder geval gerehabiliteerd voor afgelopen zaterdag.

Zaterdag speelt Sc Bolsward ZA om 15,00 uur tegen Arum !