Sc Bolsward (za) scoort te weinig tegen Marrum

Na het terechte verlies tegen virtueel koploper Scharnegoutum was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Marrum cruciaal voor de mannen van coach Wilco de Bakker om nog een kans te maken op een periode. Indien Scharnegoutum de laatste en derde  periode wint, geeft de vierde plaats op de ranglijst recht op de derde periode. Makkum en AVC (staat nu derde) hebben beide al een periode en de kampioen promoveert rechtstreeks.

Ook Marrum heeft evenals Franeker nog kans op die vierde plaats. Toch was het verschil zaterdag groot tussen deze twee subtoppers in de vierde klasse B. Bolsward was veelvuldig aan de bal en toonde zich vooral vanaf de rechterkant gevaarlijk. De eerste kans kreeg Bolsward in de vijftiende minuut. Het was de onvermoeibare Tom Lindeboom die aan de rechterkant goed doorging en spits Bart Gietema de bal op een presenteerblaadje aanbood.

Gietema tikte de bal simpel binnen en maakte hiermee zijn 150ste treffer in het shirt van Sportclub Bolsward (en voorheen Bolswardia). Bolsward ging goed door en een paar minuten later ging de goede voorzet van Marc Dijkstra net voorlangs. Het veelvuldige balbezit leverde in de eerste helft nog weinig kansen op. Linkerspits Marvin Dijkstra mikte over en een schot van Tom Lindeboom miste kracht. De sterke verdediger Jurjen Rijpkema werd gevloerd in het strafschopgebied, maar de prima leidende scheidsrechter wenste hier geen strafschop voor te geven. Rijpkema zou in de rust geblesseerd uitvallen.

De tweede helft begon Bolsward sterk. Vele kansen regen zich aaneen en een doelpunt kon niet uitblijven. Het was de tweede helft ingevallen Jildert de Boer die in de 51e minuut een prima voorzet van Marc Dijkstra beheerst afrondde: 2-0. De verwachting was dat Bolsward zou doordrukken. Echter een minuut later was de aansluitingstreffer er al. De scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen voor Marrum. Gelukkig voor hem en de gasten werd de strafschop verzilverd: 2-1. Vijf minuten later raakte Marrum hard de paal en het zou Bolsward toch niet weer gebeuren dat een voorsprong uit handen zou worden gegeven?

Kansen kwamen er voor de zwart/gelen genoeg. Alexander Wiersma en Marc Dijkstra richtten te hoog of naast of vonden de keeper op hun weg. Het moet ook gezegd dat de Marrummer-keeper een prima wedstrijd speelde en zijn ploeg lang op de been hield. De verbaal iets te nadrukkelijke aanwezige doelman redde bekwaam toen Dijkstra leek te scoren. Na het uitvallen van Lindeboom werd het nog even spannend de laatste minuten, maar Bolsward hield stand.

Zo eindigde deze attractieve wedstrijd in een terechte overwinning voor de moeilijk scorende Bolswarders die als team een prima wedstrijd speelden.

Jammer was een incident na het eindsignaal van de scheidsrechter. Dat deed in geen enkel opzicht recht aan deze sportieve wedstrijd. Nog vier wedstrijden te gaan, waaronder drie uitwedstrijden, waaronder 5 mei de uitwedstrijd tegen Marrum. De strijd om de vierde plaats is zeker nog niet gespeeld.