Sc Bolsward (za) pakt verdiend punt bij sterk Fc Wolvega

Onder leiding van scheidsrechter Strating werd zaterdag om half drie afgetrapt op sportcomplex ‘De Molenwiek’.

De bedoelingen van Wolvega zijn snel duidelijk, vroeg druk zetten en er voor zorgen dat Bart Gietema niet kan worden aangespeeld. Het eerste kwart van de wedstrijd is het aftasten door twee ploegen die laten zien goed te kunnen voetballen. Naarmate de eerste helft vordert neemt de druk op Sc Bolsward toe. Wolvega met een drietal zeer ervaren voetballers in hun midden trekt het initiatief naar zich toe wat in de 22ste minuut resulteert in een vrije schietkans voor Sander Stroop.

Helaas moet Tom Lindeboom halverwege de eerste helft geblesseerd het veld verlaten. Hij is overigens prima vervangen door Alex Wiersma. Omdat Wolvega meer en meer de duels wint neemt de druk op het doel van Bolsward toe zonder echt gevaarlijk te worden. In de 41ste min krijgt Wolvega een vrije trap, net buiten het strafschopgebied, genomen door de 36 jarige spits Michel van Nieuwkoop. Gelukkig voor Bolsward heeft Nieuwkoop het vizier niet op scherp.

In het eerste deel van de tweede helft zijn de rollen omgekeerd en neemt Sc Bolsward de regie in de wedstrijd over. Dit resulteert in de 48ste minuut door een fout in de achterhoede van Wolvega, in een 100% kans voor Bart Gietema die doelman Nieuwkoop niet weet te passeren. Het laatste kwart van de wedstrijd komt Fc Wolvega sterk terug en is het doelman René Nieuwenhuis die met een aantal geweldige reddingen zijn nog ongeslagen status weet vast te houden en het punt veilig stelt voor Sc Bolsward.

A.s zaterdag speelt Sc Bolsward thuis tegen Tollebeek. Aanvang 14.45 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.