Sc Bolsward (za) pakt terecht de punten in Heeg

Zaterdag speelde  Sc Bolsward de uitwedstrijd  tegen Heeg. Een tegenstander die  6 punten uit 4 wedstrijden heeft vergaard (winst tegen Tzummarum  en TOP’63 en verlies tegen Nagele en Tollebeek) en op grond van de stand op de ranglijst ziet het team van Wilco de Bakker de wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

Na het beginsignaal van scheidsrechter van Zutphen (ja, dezelfde van vorige week !,  ditmaal niet opvallend aanwezig, dus goed!  ) blijkt dat het niet zo soepel  loopt en als er op het middenveld het een en ander misgaat komt de spits van Heeg ineens  voor open doel en geeft doelman  Arnvin Wiegersma (die de geschorste René Nieuwenhuis vervangt) het nakijken  1 – 0. Bolsward heeft vervolgens  wel een veldoverwicht en meer balbezit maar uitgespeelde kansen levert dat niet op. Na ca. een half uur is er echter wel een levensgrote kans aan de andere zijde maar weet  Arnvin met goed ingrijpen een  tweede doelpunt  voor Heeg te voorkomen. Het laatste kwartier van de eerste helft laat Bolsward het beste spel  zien; men weet elkaar beter te vinden en de druk op Heeg neemt toe. Op de linker flank is Jildert de Boer zijn tegenstander  regelmatig de baas. In de 35e minuut weet hij Bart Gietema te bereiken die de bal doorkopt naar Thys Strikwerda die daar wel raad mee weet   1 – 1. Bolsward blijft na de gelijkmaker aandringen en de kansen stapelen zich in deze fase op. Na een  drietal corners die tot paniekerige situaties voor het doel van Heeg leiden, is het kort voor de pauze wel raak. Een voorzet van Age Gietema wordt door Thys Strikwerda doorgekopt naar Bart die koppend scoort  1 – 2. Met deze stand wordt de thee gehaald.

In de tweede helft weet Bolsward de opgaande lijn van voor de pauze onvoldoende vast te houden en dat speelt de jongens  van Heeg in de kaart. Met veel inzet proberen ze de wedstrijd naar hun hand te zetten en dat betekent dat Bolsward teruggedrongen wordt. Bij een  tweetal vrije trappen net buiten de zestien-meter  moet Arnvin handelend optreden. Echt onder druk komt de achterhoede onder leiding van Johan Bloemhof niet meer als 10 minuten voor het einde de 1 – 3 valt. Na goed doorzetten vindt  Tom Lindeboom (de voor Thys Strkwerda ingevallen) Johan Holwerda die met een afgemeten voorzet het hoofd van Bart Gietema weet te vinden die deze middag voor de tweede keer de Heeg- goalie passeert. Al met al geen hoogstaand duel met terechte winst voor Bolsward.

Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Arum (9 punten uit 4 wedstrijden !)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.