Sc Bolsward (za) pakt punt in spannend duel met Scharnegoutum'70

Zaterdag reisde Bolsward, met de wetenschap van de verloren bekerwedstrijd nog vers in het geheugen, zeer gemotiveerd af naar Scharnegoutum. Dat Scharnegoutum een tegenstander is om rekening me te houden blijkt ook wel uit de stand; slechts één punt minder dan Bolsward.

Op het natte en dus zwaardere veld en onder weersomstandigheden die we niet meer gewend zijn gaat Scharnegoutum met verve van start en probeert Bolsward meteen onder druk te zetten. De verdediging van Bolsward weet dit goed te pareren alhoewel bij een corner in de zesde minuut wel een tweetal tegenstanders akelig vrij staan. Dit levert het eerste echte gevaarlijke moment op maar in een wirwar van spelers weet doelman Kevin Huizinga de bal te bemachtigen. Scharnegoutum geeft Bolsward het eerste halfuur weinig ruimte en er valt wat dat betreft niet veel te genieten. Het laatste kwartier voor de pauze komt Bolsward wat beter in de wedstrijd in het spel en moet de keeper van Scharnegoutum een paar keer handelend optreden. In de 38e minuut wordt de wedstrijd een aantal minuten stil gelegd als Tom Lindeboom op ongelukkigerwijze wordt getorpedeerd en even van de wereld gaat. Gelukkig lijkt de schade mee te vallen maar van verder spelen kan geen sprake zijn. Na dit oponthoud zet Bolsward de defensie van Scharnegoutum onder druk en schiet Joost Voskuil buiten bereik van de keeper tegen de lat. Bij een volgende actie van Joost (45e minuut) beroerd een verdediger de bal met de hand en de toegekende penalty wordt door Bart Gietema verzilverd.

In de tweede helft golft het spel op en neer. Scharnegoutum moet de aanval zoeken en dat geeft ruimte aan Bolsward. Er ontstaan diverse mogelijkheden de voorsprong uit te breiden maar dat lukt allemaal net niet. Bolsward blijft tot een minuut of tien voor het einde de regie in handen houden, maar de druk van Scharnegoutum wordt allengs groter. Met hoge ballen vanaf de flanken wordt het doel van Bolsward bestookt. De Bolswarder goalie is met een drietal puike reddingen in deze fase het grote struikelblok voor Scharnegoutum ; ook in de 85e minuut weet hij een vlammend schot nog te keren maar de voor hem opduikende Jaider Pommer maakt er met een intikker 1 – 1 van. Scharnegoutum krijgt nu de geest en pompt alles in het Bolswarder strafschopgebied; afgeslagen aanvallen bieden Bolsward mogelijkheden uit te breken maar bij de aanvallers van Bolsward is de pijp leeg. Een met veel inzet gespeelde wedstrijd met wisselende kansen en uiteindelijk toch wel een terechte uitslag.