Sc Bolsward (za) pakt drie punten in de polder

Om niet in de grijze middenmoot af te dalen was zaterdag in en tegen vv Tollebeek een goed resultaat een ‘must’. In het begin van de eerste helft zag het er bepaald niet naar uit dat dit zou slagen. Tollebeek was duidelijk de boven liggende partij.

Toch komt in de 4e minuut de beste kans voor Sc Bolsward. Uit een rommelige situatie komt de bal met een stuitje voor de voeten van Jildert de Boer, die ziet keeper Bas Bouma van Tollebeek iets te ver voor zijn doel staan. Helaas gaat de bal over doel.

Dan in de 7e minuut dwingt de spits van de thuisclub keeper Kevin Huizinga tot een uitstekende redding. Langzaam komt er meer evenwicht tussen beide teams. De keeper van de thuisclub heeft een prima redding in huis op een schot van Bart Gietema. De rust breekt aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft neemt Sc Bolsward het initiatief een beetje in handen. In de 53e minuut geeft Martijn Bosklopper gestalte aan het overwicht door de 0-1 te scoren met een fraaie kopbal.

Hierna ging Tollebeek de lange bal hanteren, maar de Bolswarder defensie had hier goed het oog in.
Compliment verdiend keeper Kevin Huizinga die mede door een paar prima reddingen de toch wel verdiende 0-1 over de streep trok.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *