Sc Bolsward (za) opnieuw met grote nederlaag geconfronteerd

Afgelopen zaterdag werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld van het jaar 2016. Sc Bolsward hoopte dat de flop van vorige week tegen VHK zou worden uitgewist. De Bolswarders hadden in het begin van de wedstrijd een licht overwicht zonder echte kansen te creëren.

Tot in de 16e minuut Joris Steenkamer met een vliegend schot de 1-0 aantekende. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Daarna was er nog een goede redding van doelman Kevin Huizinga, die daarna nogmaals handelend moest optreden en dat prima deed. Even later opnieuw een grote kans voor de thuisclub, maar Steenkamer raakte voor open doel de paal. Doelman Huizinga groeit daarna uit tot de beste man van de Bolswarders, die met hangen en wurgen de rust halen.

Vijf minuten na rust valt de 2-0 uit een fraaie vrije trap van, alweer Steenkamer. Dan is het hek van de dam. In de 52e minuut 3-0 door opnieuw Steenkamer. Twee minuten later tekende de razendsnelle Jasper Boekee de 4-0 aan.

Een kwartier voor tijd wordt het zelfs nog 5-0 door Ad Withaar. Het is aan doelman Kevin Huizinga te danken dat de score nog dramatischer zou uitvallen. Dus snel vergeten deze tweede afgang van de Bolswarders. Gelukkig geeft de winterstop de kans om weer een beetje de normale vorm te kunnen terug vinden.