SC Bolsward (za) na rust langs V en V ’68

BOLSWARD – SC Bolsward (za) blijft na de overwinning van zaterdag op V en V ’68 aansluiting houden met de top drie in de vierde klasse B. Op het eigen veld werden de Garypsters met 3-1 verslagen.

De ploeg van trainer Wilco de Bakker moest daarvoor wel een achterstand ongedaan maken. De bezoekers kwamen na een klein half uur spelen op voorsprong door een strafschop. Bart Gietema liet zijn been staan in een overvol zestienmetergebied, waar één van de V en V’-ers dankbaar gebruik van maakte. De penalty werd benut door Berend Wijmenga, de topscoorder bij de gasten.

Nog voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Tim Lindeboom kwam goed door over de rechterflank en had een strakke voorzet in huis. Deze ging rakelings langs het hoofd van de inkomende Gietema, maar bij de tweede paal was Marc Dijkstra attent om de 1-1 binnen te tikken.

Diezelfde Dijkstra leek vijf minuten voor de theepauze de 2-1 te maken. Na een aanval, wederom over rechts, werd de bal door Joost Voskuil panklaar gelegd voor de geheel vrijstaande linksbuiten van de Bolswarders. Tot verbazing van velen -sommigen stonden al te juichen- schoof hij ‘m echter naast.

Halverwege de tweede helft kwam daar dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Gietema werd nu zelf vastgehouden in ‘de zestien’, en scheidsrechter Oostwoud wees opnieuw naar de stip. De spits zelf schoot hard raak vanaf 11 meter.

Tien minuten voor tijd besliste de derde aanvaller van SC Bolsward, Joost Voskuil, de wedstrijd. Hij werd goed weggestoken door Gietema en faalde, in tegenstelling tot een misser in de eerste helft, niet oog in oog met de doelman van de gasten.

Door de overwinning blijft SC Bolsward vierde en komt het op twee punten van nummer drie Scharnegoutum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.