Sc Bolsward (za) lijdt zuur verlies tegen Sc Bant

Een 2 – 0 voorsprong met nog een kwart wedstrijd te spelen  blijkt geen  garantie voor het behalen van een goed resultaat zo bleek zaterdag in de wedstrijd Sc Bolsward – Sc Bant.

Cruciaal  is de niet zo handige overtreding van Redmar Strikwerda die wordt  bestraft met een penalty en een tweede gele kaart. De strafschop wordt vlekkeloos benut en met deze aansluitingstreffer  is het hek van de dam en stoomt (om in Sinterklaas termen te spreken) Sc Bant tegen het tiental van Bolsward af op de overwinning. Wat voor Bolsward een mooie middag leek te worden eindigt in een deceptie.

Het eerste deel van de wedstrijd is weinig spectaculair, beide teams proberen verzorgd voetbal te spelen en houden elkaar in evenwicht.   Aanvallend komen geen van beide teams  tot uitgespeelde kansen en de keepers komen in deze fase nauwelijks in actie. De meeste dreiging bij Bolsward komt vanaf de linker flank waar Jildert de Boer het zijn tegenstander moeilijk maakt. In de 24e minuut weet hij  Bart Gietema te bereiken die op zijn beurt de bal aflegt op Alexander Wiersma die de Bant-goalie het nakijken  geeft  1 – 0. Bolsward krijgt hierna wat meer controle op de wedstrijd en het vertoonde spel is het  aanzien meer dan waard. Op slag van rust wordt het  2 – 0 als Jildert in samenwerking met Alexander de in het doelgebied staande  Bart weet te bereiken die deze kans niet onbenut laat en de Bant-keeper passeert.

Na de thee laat Bant meteen weten dat het niet voor een nederlaag  naar Bolsward is gekomen. Bant neemt het  initiatief en zet Bolsward onder druk. Bolsward heeft het hier moeilijk mee en is niet in staat onder de druk uit te voetballen. Na ca. 10 minuten in de 2e helft weet René Nieuwenhuis met een knappe safe nog een doelpunt te voorkomen maar Bant speelt een steeds  bepalender rol. Door de speelwijze van Bant komt er ruimte voor counters en de kans op een derde goal wordt met een overtreding die niet wordt bestraft voorkomen.

Een beslissing van de niet consequent leidende arbiter van dienst Hettema die grote gevolgen heeft, want  uit de tegenaanval ontstaat de in de inleiding omschreven situatie. Breekpunt in de wedstrijd is dus de overtreding met als gevolg een strafschop en een man minder op het veld. Na het verzilveren van de penalty  2 – 1 krijgt Bant vleugels en profiteert van slecht verdedigen van Bolsward. Binnen enkele minuten is de 2 – 1 stand omgebogen tot  2 – 3. Eerst verschijnt een aanvaller volledig vrij voor doel en laat de Bolsward-goalie geen kans en vervolgens een corner vanaf rechts die feilloos in het kruis wordt gekopt. Bolsward doet hierna nog verwoede pogingen het tij te keren, maar komt niet meer in kansrijke situaties. Dat Bant de score in blessuretijd nog weet op te voeren tot  2 –  4 is slechts van belang voor het doelsaldo. Wat voor Bolsward een mooie middag leek te worden eindigt in een deceptie.

In de ’ kantlijn’ van deze wedstrijd vindt deze middag een vermeldingswaardig incident plaats. Als een Bant-speler op onbesuisde wijze de bal richting Bolsward-dug-out speelt en deze speler door  Willem Zijlstra (ass.leider) wordt weggeduwd, wordt Willem hiervoor beloond met een rode kaart (niet gespeeld en toch een kaart !) De scheidsrechter waarschijnlijk een beetje in de war van de commotie laat de aanstichter van dit incident echter onbestraft !

Volgende w1eek is een beker- inhaal weekend en speelt ScBolsward geen officiele wedstrijd.
28 november  staat de uitwedstrijd tegen Ens op het programma en op 5 december de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen IJVC.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.