Sc Bolsward (za) kansloos in streekderby tegen Mulier

Een door blessures en schorsingen verzwakt Sc Bolsward ZA moest zaterdag de strijd aan binden met streekgenoot vv Mulier. Bij een temperatuur van rond het vriespunt en gevoelstemperstuur ver beneden nul was het zeker voor het publiek afzien. Gelet op deze omstandigheden waarbij was te voorzien dat wedstrijden op ‘gewone’ velden  zouden worden afgelast had de KNVB er goed aan gedaan het hele programma er uit te gooien.

Dat is echter niet gebeurd, dus werd er op op het kunstgrasveld van de fraaie accommodatie van Mulier om half drie afgetrapt.  Aanvankelijk zet Bolsward de toon en speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de thuisclub. Vooral over  links is Jildert de Boer  dreigend en heeft zijn  directe tegenstander in deze fase van de wedstrijd overtredingen nodig om hem af te stoppen. Met de hieruit voortvloeiende vrije trappen rond/nabij het strafschopgebied wordt te weinig gedaan.

De op dat moment nog spaarzame aanvallen de thuisploeg zijn wel meteen gevaarlijk en dat betekent werk aan de winkel voor de Bolsward -goalie. Na ruim twintig minuten is het echter toch raak voor Mulier. Een corner van rechts wordt niet goed verwerkt en in de voeten van Gert Jan Meekma gespeeld, die wel raad weet met dit cadeautje en vanaf rand strafschop de 1 – 0 scoort.

Bolsward loopt,  zoals wel vaker dit seizoen, vanaf dat moment weer achter de feiten aan. Nauwelijks bekomen van deze tegenvaller is het een minuut of tien later weer raak. Ook nu ziet de verdediging van Bolsward er niet goed uit; slecht uitverdedigen biedt Arjen Visser de mogelijkheid om uit te halen en de 2 – 0 op het scorebord te brengen. Een scorebord dat het na 30 minuten overigens ook af laat weten; symbolisch voor het spel van Bolsward.

De tweede helft laat een zelfde beeld zien als de eerste helft. Bolsward is meer aan de bal, maar dit levert weinig of geen kansrijke situaties op. Mulier laat met de verworven voorsprong  Bolsward  het spel maken. Een aandringend Bolsward laat veel ruimte waar Mulier een aantal keren gretig gebruik van maakt. Goed ingrijpen van Johan Bloemhof en doelman Kevin Huizinga voorkomt een ruimere achterstand. Een kwartier voor tijd valt de beslissing als Ivo Haitsma een goed uitgevoerde counter onberispelijk afrond. Bolsward had vanmiddag weinig in te brengen en het gemis van een aantal basisspelers doet zich gevoelen. Verkleumt en teleurgesteld vertrekt de Bolsward-aanhang huiswaarts.

Volgende week speelt Bolsward om 15 uur thuis tegen Delfstrahuizen.