Sc Bolsward (za) is meerdere van een tegenvallend Wolvega FC  0-4

Wolvega is een tegenstander waar op voorhand rekening mee wordt gehouden. Vorig jaar kwam Wolvega net als Bolsward goed uit de startblokken om in het verdere verloop van de competitie net als Bolsward overal naast te grijpen.

Bolsward begint de wedstrijd met praktisch dezelfde selectie als waarmee vorig seizoen werd geëindigd alleen de positie onder de lat wordt ingenomen door Kevin Huizinga. De wedstrijd is 2 minuten oud als Age Gietema op links opkomt en een lange bal voor doel slingert en het hoofd van Bart Gietema vindt en de keeper van Wolvega die nog geen bal gehad heeft kansloos passeert.

Een mooie opsteker en het eerste kwartier heeft Bolsward vervolgens het beste van het spel. Wolvega probeert het spel te verplaatsen en komt rond de 20e minuut een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt. Bolsward heeft geluk dat een tweetal spelers van Wolvega niet in staat blijken honderd procent kansen te benutte. In deze fase weet de Bolswarder verdediging met kunst en vliegwerk een doelpunt te voorkomen. Hierdoor geschrokken pakt Bolsward de draad weer op en is het opnieuw Age die ( in de 35e minuut )  Bart met een lange trap weet te bereiken en is het Bart die opnieuw koppend scoort 0 – 2. Met deze stand wordt de pauze bereikt.

Na de thee laat Bolsward met een geruststellende voorsprong op zak een leuke pot voetbal zien. Zonder andere spelers te kort te doen is het met name op de linkerflank Jildert de Boer in combinatie met Alexander Wiersma die zich uit leven en het rechter verdedigingsblok van Wolvega een onaangename middag bezorgen. Misschien niet altijd even effectief maar een lust voor het oog. Na circa een uur spelen valt de 3 – 0 als Dennis Hendriks op rechts een rush met een voorzet besluit waar opnieuw (het wordt eentonig) Bart het doel weet te vinden. Het laatste half uur is voor Bolsward dat er lustig oplos combineert, nog diverse mogelijkheden creëert  en duidelijk de bovenleggende partij is. Wolvega probeert af en toe wel aan te dringen en weet nog een paar corners af te dwingen, maar is niet bij machte een vuist te maken.

Dat de 4- 0 nog op het scorebord komt nadat Bart in het strafschopgebied wordt neergelegd is slechts van belang voor de cijferaars. Hiermee brengt Bart zijn score in deze wedstrijd op 4 !

Kortom een prima start van Bolsward die nadat de druk van de ketel is in staat is een leuke pot voetbal op de mat te brengen.

Volgende week komt promovendus Creil (ook Noordoostpolder) op bezoek.