SC Bolsward (za) en Scharnegoutum delen de punten

SC Bolsward (za) nam het zaterdag op sportpark Het Bolwerk op tegen Scharnegoutum. En zoals al vaker in deze competitie moest worden geconstateerd dat de bezoekers de beter voetballende partij waren.

De thuisclub zette daar een portie inzet toonde tegenover. Lang leek het er op dat die inzet met drie punten beloond zou worden, maar in de slotfase scoorde Scharnegoutum alsnog de dikverdiende gelijkmaker.
In de eerste 30 minuten rolde de ene na de andere aanval op het doel van de SC Bolsward af. Na een kwartier leken de bezoekers te scoren, maar topscorer Jaider Pommer zag zijn kopbal prima gestopt door keeper Kevin Huizinga.

Laatstgenoemde mag trouwens met ere worden genoemd want met tal van reddingen wist hij meerdere doelpunten te voorkomen.
Tegen de verhouding in opende de thuisclub in de 28e minuut de score. Spits Bart Gietema slaagde erin om, omringd door een drietal tegenstanders , met een steekpassje de sprintende Marc Dijkstra te bereiken die verwoestend uithaalde. Vrijwel direct daarna werd door diezelfde Marc Dijkstra 2-0 gescoord, toen hij attent reageerde op een door Bart Gietema en Joost Voskuil opgezette aanval.

De thuisclub was even ‘in de wolken’ en dat werd binnen 2 minuten afgestraft door Pommer die volledig vrijstaand kon inkoppen: 2-1.

Dadendrang
In de tweede helft was het Scharnegoutum dat de aanval zocht, terwijl de thuisclub met enkele uitbraken de marge probeerde uit te breiden. De dadendrang van Scharnegoutum werd zo groot dat de keeper van Bolsward op een bepaald moment werd getorpedeerd. Met een gele kaart kwam de spits van Scharnegoutum er wel erg genadig vanaf. In de 80e minuut scoorde invaller Marvin Dijkstra bij een snelle uitval met een mooie boogbal de 3-1 voor de thuisclub.

Op advies van de grensrechter van Scharnegoutum werd deze goal echter ten onrechte door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd.
Inmiddels werd de thuisclub door de aandringende Scharnegoutumers gedwongen om steeds meer ‘achteruit’ voetballen. De aanvallen van de bezoekers golfden onophoudelijk richting het doel van de thuisploeg. Ondanks enkele goede reddingen van keeper Huizinga, was het diep in blessure tijd toen een vrije trap vanaf de linkerkant via het hoofd van een speler van Scharnegoutum in het doel belandde en alsnog de 2- 2 op het scorebord verscheen.