Sc Bolsward ZA door verlies uitgebekerd

Met meer dan gewone belangstelling werd uitgekeken naar de bekerwedstrijd Scharnegoutum’70 – Sc Bolsward ZA, immers over veertien dagen treffen beide teams elkaar opnieuw maar dan voor de competitie.

Scharnegoutum komt goed uit de startblokken en drukt Bolsward meteen met de rug tegen de muur. Na 3 minuten spelen weet Sibren Posthuma vanuit een corner, gebruik makend van de chaos achterin bij Bolsward, te scoren 1 – 0. Vanaf dat moment loopt Bolsward achter de feiten aan. Het moeizaam uitverdedigen en balverlies in alle linies biedt Scharnegoutum keer op keer mogelijkheden de aanval te kiezen.

Bolsward heeft alle geluk van de wereld dat de Scharnegoutum-voorwaartsen het vizier niet scherp hebben staan en de score niet verder oploopt. Bolsward slaagt er niet een behoorlijke aanval op te zetten, de passing is abominabel en het spel is niet om aan te zien.  De 1 – 1 die Bart Gietema, na goed doorzetten, in de 34e minuut laat aantekenen komt dan ook uit de lucht vallen. Het lijkt alsof Bolsward hierna iets meer vertrouwen krijgt, maar het blijft modderen. Net voor de pauze wordt een overtreding in het doelgebied van Scharnegoutum ( door de overigens goed leidende scheidsrechter Schuurman) bestraft met een indirecte (? waarom geen strafschop ?) vrije trap, die overigens met een elftal spelers op de doellijn niet wordt benut. Meteen daarna is het wel raak als Scharnegoutum vanuit een counter de vrijstaande Johannes Greidanus weet te bereiken en de 2 – 1 scoort.

Na de pauze valt er wederom weinig te genieten; Bolsward heeft weliswaar een paar verse krachten ingebracht maar daar wordt het niet veel beter van en ook Scharnegoutum, dat nog wel de bovenliggende partij is, bakt er niet veel meer van. In de 68e minuut brengt Bart Gietema, na één van de spaarzame aanvallende acties, de stand in evenwicht 2 – 2. Een kwartier voor het einde lijkt de wedstrijd beslist te worden als de Bolsward-goalie de bal in de voeten van een speler van Scharnegoutum gooit; de niet te missen kans wordt echter naast geschoten. Het duurt tot in de blessuretijd voor het doek voor Bolsward valt. De goed genomen hoekschop wordt door de vrijstaande Jaider Pommer overtuigend ingekopt.

Een wedstrijd Bolsward onwaardig, snel vergeten maar wel lering uit trekken want anders wordt het nog een lang en moeilijk seizoen !

Dinsdag a.s. speelt Bolsward ZA de eerder dit seizoen uitgestelde wedstrijd tegen TOP in Oppenhuizen.