Sc Bolsward (za) deelt de punten met Wolvega

Na de winterpauze stond zaterdag 28 januari 2017 de thuiswedstrijd tegen Wolvega op het programma. Een tegenstander waarvan in de heenwedstrijd vrij eenvoudig werd gewonnen.

Maar Bolsward was de laatste wedstrijden voor de winterstop niet erg succesvol en de vraag is dan ook hoe Sc Bolsward  de tweede competitie-helft gaat beginnen. De voortekenen zijn weinig geruststellend, geplaagd door ziekte en blessures komt Sc Bolsward met de volgende spelers in het veld:   Kevin Huizinga, Denis Hendriks, Johan Bloemhof, Martijn Bosklopper, Age Gietema (90e  min. Eli Rosenau ) , Willem Jan Postma, Joost Voskuil, Ferdinand Zijlstra (74e min. Redmer Strikwerda), Marvin Dijkstra, Tom Lindeboom, Marc Dijkstra (84e min.. Arjan Posthumus)

In de eerste helft valt er weinig te genieten. Sc Bolsward heeft optisch gezien wel een overwicht maar komt daarmee nauwelijks in de beurt van het vijandelijk doel. De, sporadisch voorkomende, aardig opgezette acties stranden veelal door balverlies of door foutieve passing. Het meeste gevaar komt nog uit vrije trappen; voor Sc Bolsward in de 10e minuut en in de 12e minuut voor Wolvega. Een geslaagde aanval van Sc Bolsward over rechts, halverwege de eerste helft,  had een beter lot verdiend, maar viel ten prooi aan de verdediging van Wolvega. Ook Wolvega kan geen potten breken.

Na de thee lijkt Bolsward naar een hogere versnelling te hebben opgeschakeld en dringt meer aan en neemt daarmee ook meer risico. Dit leidt een hoekschop in waaruit in de 52e minuut het doelpunt voor Wolvega valt.  Uit de goed genomen hoekschop van rechts weet Stefan Oostra koppend te scoren  0 – 1. Even lijkt Bolsward van slag, de linies lopen door elkaar en Kevin Huizinga moet handelend optreden om een tweede doelpunt te voorkomen. In de  63e minuut lijkt de wedstrijd te worden beslist als Wolvega een penalty en Denis Hendriks een rode kaart krijgt als hij eigen rechter speelt na een onsportieve actie van zijn tegenstander. Maar Kevin pakt de penalty en houdt Bolsward in de wedstrijd.

Met een man minder trekt Bolsward ten strijde en wordt de druk op het Wolvega-doel opgevoerd.  In een paar minuten tijd spat een schot op de lat uiteen, moet de keeper van Wolvega  op een schuiver naar de hoek en gaat een schot net naast. Een doelpunt lijkt een kwestie van tijd en even daarna weet Martijn Bosklopper uit een corner van rechts  koppend de gelijkmaker te scoren  1 – 1. Hierna blijft Bolsward pogen de volle buit binnen te halen maar de wedstrijd heeft al teveel krachten gevergd. De puntverdeling is gelet op het wedstrijdbeeld wel een terechte uitslag.

Volgende week 4 februari a.s.  speelt Sc Bolsward om 15.00 uur de uitwedstrijd in en tegen Creil.