SC Bolsward (zo) dendert door

Deze tekst die de Telegraaf gebruikte n.a.v. de mooie reeks van Feyenoord (7 x winst), is inmiddels ook van toepassing op de jongens van Marc van Hiel.

Met 4 achtereenvolgende overwinningen en met een klinkend
doelsaldo van 18 voor en slechts 4 tegen, kan men spreken van een vliegende start. Nadat eerder Geel Wit, Harlingen en Franeker werden verslagen, werd nu Jubbega aan de zegekar gebonden en was de 6 – 2 winst zeker niet geflatteerd te noemen.

Na het 1e fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter A. Esselbrugge en de aftrap van pupil van de week, Jelmar Draaisma, kwamen de eerste speldenprikken op naam van Jubbega, middels enkele gevaarlijke corners die respectievelijk op de paal belande en van de doellijn gered werd door Mounir. Na dit eerste moeilijke kwartiertje, waarin ook de duels door Jubbega gewonnen werden, nam Bolsward het spel geleidelijk over en werden vervolgens ook alle duels, op een kunstgrasveld wat deze naam eigenlijk niet mag voeren, in het voordeel van Bolsward beslecht.

De 1-0 kwam op naam van Paul Huisman, die goed gebruik maakte van de voordeelregel en bekwaam af ronde om vervolgens Lorenzo Lemmers de 2-0 te zien maken na wat defensief geklungel in de defensie van Jubbega.
Even dacht Jubbega nog even in de wedstrijd terug te komen,na een mooie aanval die de 2-1 betekende, maar al snel pakte SCB het weer snel op en middels een doelpunt van Ozgur Akkus werd de marge weer vergroot naar 2 doelpunten en werd tevens de ruststand bepaald.

Na rust kwam Jubbega, vorig seizoen kampioen in de 4e klasse, niet meer in het spel voor en bepaalde SCB middels doelpunten van wederom Lorenzo, een eigen doelpunt na een strakke voorzet van Sahan Demirbas en man van de wedstrijd Osman Boskurt, de eindstand op 6-2.

Verders moet nog vermeld worden dat Jubbega nog even een klein beetje spanning in de wedstrijd terug bracht door bij een 4-1 stand hun 2e te scoren en is het zeker vernoemend waardig om te melden, dat de gehele (!)opbrengst van de programma verkoop ten goede is gekomen aan de Nierstichting.

Al met al een puike wedstrijd en kan men veel vertrouwen toewerken naar as. zondag 2 oktober, wanneer Udiros op bezoek komt, aanvang 14.30.

Foto Johan de Jong

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *