Sc Bolsward wipt via strafschoppen 2e klasser LSC 1890 uit de beker

Het Sneker LSC 1890, dit seizoen versterkt met enkele spelers van Topklassers ONS Boso Sneek en SWZ Boso Sneek (Whats is a name?) vond in de bekercompetitie zijn Waterloo tegen vierdeklasser Sc Bolsward.

En daar was eigenlijk niets tegen in te brengen. Niet dat de Bolswarders de Snekers van de mat speelden, maar met inzet en een realistische spelopvatting wist het team van Marc van Hiel de Snekers te bedwingen.

LSC1890 begon voortvarend aan het duel tegen de Bolswarders en wilden zo snel mogelijk orde op zaken stellen om al in een zo vroeg stadium de wedstrijd op slot te gooien en ook de massaal opgekomen Bolswarder toeschouwers vreesden in die periode het ergste. De Sneker storm was na tien minuten uitgeraasd en de solide Bolswarder defensie onder leiding van Deniz Akkus en de weer sterk spelende aanvoerder Tom Bleeker, waarin ook doelman Tolga Demirci een hoofdrol vervulde, kreeg meer grip op de wedstrijd.

Langzamerhand wist ook Sc Bolsward wat speldeprikjes uit te delen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Lorenzo Lemmers werd de diepte in gestuurd en was ieder te snel af, in het strafschopgebied werd hij van achter aangetikt, maar bleef op de been scheidsrechter Valkema uit Groningen paste de voordeelregel goed toe, want de inzet op doel van Lemmers werd uiteindelijk via de doelman van LSC 1890 over de doellijn gewerkt: 1-0.

De thuisclub hoopte met deze kleine voorsprong de rust te bereiken. Maar de leidsman kwam de gasten tegemoet, door aangeschoten hands van Deniz Akkus te promoveren tot strafschop. LSC, toch al niet goed in strafschoppen zoals later bleek, wist niet van dit buitenkansje te profiteren. Het gaf zoals dat heet de ‘burger moed’ voor de tweede helft.

En ook in de tweede helft had opnieuw het team van Bert Hollander het meeste balbezit, maar kansen leverde dat niet echt op, meestentijds zag doelman Tolga Demirci de ballen over de ballenvanger verdwijnen en in het strafschopgebied bleef hij heer en meester. Vrije trappen en diverse corners leverde het meeste gevaar op, voetballend kwamen ze er niet doorheen. Met dank aan het hele Bolswarder team dat alles gaf, zoals ook derde klasser VC Trynwâlden thuis werd verslagen voor de beker. De druk van LSC werd steeds sterker en 10 minuten voor tijd kwam dan toch de gelijkmaker op het virtuele scorebord: 1-1.

Daarna bleef LSC proberen om de penalty reeks af te wenden en waren uiteindelijk de beste kansen voor een counterende thuisclub. Een prachtige aanval met Harun Ergöz, Juryt Abma, Lorenz Lemmers en de hard werkende Özur Akkus werd iets te ver door gevoerd. Des al niet te min bleef er niets anders over dan de alles beslissende strafschop reeks. Daarin waren de Bolswarders heer en meester. Drie van de vijf geplande penalty’s van achtereenvolgens Özgur Akkus, Mo Bouasrar (viel sterk in) en Lorenzo Lemmers waren genoeg om de ploeg van Bert Hollander uit het beker toernooi te wippen.
(TdV)

Bovenste foto: Jurjen Rozeboom:  Ook afgelopen zondag had Sc Bolsward reden tot juichen na de bekerstunt tegen LSC 1890.

Onderste foto Lorenzo Lemmers, die aan de beurt was om de kleding te wassen: Vanmorgen vroeg hing de was van Sc Bolsward al vroeg te drogen na de bekerstunt tegen de Snekers.