SC Bolsward wint verdiend de eerste nacompetitiewedstrijd van Thor

Afgelopen zondag speelde Sc Bolsward zijn eerste nacompetitiewedstrijd thuis tegen Thor uit Lippenhuizen. Het veeltalig op gekomen publiek zag een leuke wedstrijd, waarin de thuisclub het merendeel van de wedstrijd het heft in handen had.

De uiteindelijk 2-0 overwinning van de thuisclub was een magere afspiegeling van het veldspel. De thuisclub legde een verfrissend spel op de grasmat en de gasten uit Lippenhuizen hadden daar direct geen antwoord op.

Al vanaf de aftrap speelde de thuisclub op de aanval en het had ook zomaar een doelpunt kunnen opleveren. Maar de aanval, opgebouwd door middenvelder Harun Ergöz, kreeg geen vervolg. Ook daarna kreeg de thuisclub enkele mogelijkheden, echter die zonder succes leiden. Tot aan de 38e minuut toen Lorenzo Lemmers Paul Huisman op maat bediende en deze laatste wist de uitstekend keepende Bantema te verslaan: 1-0.

Na de pauze had de thuisclub pech toen Lemmers een perfecte kopbal net over de lat zag verdwijnen. Niet veel later was het Paul Huisman die alleen op weg ging richting doelman Bantema en opnieuw redde laatstgenoemde. Maar in de 63e minuut kwam Paul Huisman als winnaar uit de strijd nu wist hij, na opnieuw bediend door Lorenzo Lemmers, de sterke doelman in de verste benedenhoek te verschalken: 2-0.

Het had de aanzet moeten zijn voor de thuisclub om de score verder uit te breiden, maar een botsing tussen de excellent spelende laatste man Özgur Akkus en Tom Bleker gooide roet in het eten. De wedstrijd lag daarna geruime tijd stil en via de opgeroepen ambulance die de verzorging overnam, werd er opnieuw verder gevoetbald en Deniz Akkus nam de taak van zijn broer over. Bij het schrijven van dit stuk was nog niet bekend hoe de medische situatie van Özgur Akkus op dit moment is. Het betekende wel dat de ‘snit’ uit het spel was van de Bolswarders. Al had Lorenzo Lemmers zomaar voor de 3-0 kunnen zorgen, zijn inzet richting de kruising werd nog net door de doelman over getikt.

Woensdagavond 19.30 wordt de return gespeeld in Lippenhuizen, we rekenen ook hier op een grote Bolswarder schare om het team van Marc van Hiel te steunen.