SC Bolsward wint ook de tweede nacompetitiewedstrijd tegen Thor

Afgelopen woensdagavond speelde Sc Bolsward de return in Lippenhuizen tegen Thor. Onder de ongeveer 200 toeschouwers ook veel supporters uit Bolsward.

En ze kwamen niet voor niets, het team van Marc van Hiel is eigenlijk niet één keer echt gevaar geweest, of het moet zijn uit een paar corners en vrije trappen. De gedegen spelende verdediging o.l.v. Deniz Akkus ( die zijn geblesseerde broer Özgur verving) gaf eigenlijk geen kans weg op de keurig gemaaide grasmat.

De Bolswarders verwachten een ontketende thuisclub die zo snel mogelijk de zogenaamde aansluittreffer wilde scoren. Dat gebeurde niet mede ook omdat ze de snelle buitenspelers Sahan Demirbas en Lorenzo Lemmers vreesden. Tot aan de 35e minuut gebeurde er niet veel de thuisclub probeerde het met lange ballen, maar die waren meestentijds een prooi van de gasten. Die daarna met opbouwend spel de thuisclub in verlegenheid brachten, zonder echte kansen te creëren.

De 0-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Paul Huisman kopte een voorzet vanaf links achterwaarts op doel, de bal leek over de kruising te gaan, maar tot verrassing van vriend en vijand plofte de bal in het doel, ook tot verbazing van de weer voortreffelijk keepende Ernst Pieter Bantema. Jammer was het uitvallen van de weer degelijk spelende Marten Botermans, alleskunner Maxime Mulder verhuisde van het middenveld naar de linksback positie, terwijl Harun Ergöz Mulders plaats in nam.

Na de thee een zelfde spelbeeld. Sc Bolsward wachtte af en hoefde niet zo nodig de thuisclub probeerde met lange ballen zo snel mogelijk het net te vinden. Doelman Banteman fungeerde in die tweede helft min of meer als vliegende keep en wist zodoende de messcherpe counters via de spitsen van Sc Bolsward eruit te halen.

Halverwege de tweede helft leek Thor de geest te krijgen via de al genoemde corners, kwamen er enkele kansen. Daarbij liet doelman Tolga Demirci weer twee keer zien dat hij over uitstekende reflexen beschikt. De ‘storm’ luwde snel en ook Sc Bolsward kreeg weer kansen maar de precisie ontbrak.

A.s. zondag treed Sc Bolsward aan in en tegen derdeklasser Zwaagwesteinde voor de eerste tweekamp om een plaats in die derde klas. We rekenen opnieuw op een grote schare supporters uit Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.