SC Bolsward wint dik van hekkensluit ONB

SC Bolsward (zo) trad zondag thuis aan tegen de hekkensluiter van de 3e klasse A: ONB uit Drachten. De uitwedstrijd werd gelijk gespeeld, zodat het team van Marc van Hiel uit was op revanche. Die revanche kwam er: na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-0 voor de Bolswarders.

Bolsward begon voortvarend. Na 6 minuten tekende topscorer Ozgur Akkus voor de 1-0. De eerste helft was het balbezit voornamelijk voorde thuisclub, maar werd niet echt gevaarlijk voor de goal terwijl ONB er een aantal keren via counters gevaarlijk wist uit te komen. In de 40e minuut kon SCB op 2-0 komen. Een  kans voor Paul Huisman eindigde op de paal en de rebound werd in het zijnet geschoten door Ozgur Akkus.

De 2e helft startte als een kopie van de 1e helft: balbezit voor SCB, maar ONB bleef via counters gevaarlijk. Een scrimmige voor de goal van Tolga Demirci had zomaar de 1-1 kunnen opleveren. Een afstandsschot kon niet klemvast worden gepakt door Demirci, waarna de afvallende bal tot 2x net niet in de goal werd gewerkt. Dat was ook het laatste wapenfeit van ONB.

In de 67e minuut leidde een prachtige assist van Lorenzo Lemmers de 2-0 in. De bal had de juiste snelheid, richting en stuitte precies goed op voor Huisman.Die kon de bal technisch begaafd over de keeper kon liften: 2-0.Enkele minuten later was de wedstrijd definitief beslist via de 3-0 van Lemmers. Hij kroop vanaf links goed naar binnen en schoot met rechts strak tegen de touwen.

Debutant op leeftijd

Trainer Van Hiel wisselde vervolgens de complete voorhoede: Leroy Hogenes verving Lorenzo Lemmers en maakte Ozgur Akkus plaats voor David Dolstra. Ongeveer 10 minuten voor tijd werd Paul Huisman vervangen door good old Henk Koster (48 jaar).  Hij speelde onder andere bij Harlingen, Cambuur, Sneek en RES. Hij voetbalt wekelijks in SCB zo2 en heeft dit jaar al eens in de voorbereiding meegedaan met het eerste meegedaan, maar hij maakte nu zijn competitiedebuut in het eerste team.

Invaller Leroy Hogenes mocht de assist bij de 4-0 op zijn naam schrijven. Mounir Bouasrar gaf eerst een prachtige cross pass naar linksbuiten Hogenes, welke zijn directe tegenstander wist af te schudden en vervolgens een goede assist vanaf de achterlijn gaf op Harun Ergoz. Deze wist in het doelgebied de bal knap aan te nemen en vervolgens de bal onder de keeper in de goal keeper te schieten.

Na enkele weken van puntverlies gelukkig weer de 3 punten voor SCB. Een meevaller waren de nederlagen van Friesland en Drachten. Het blijft spannend in de subtop van de 3e klasse A waar 5 ploegen strijden om de tweede plek. Volgende week moet SCB uit naar directe concurrent Friesland.