Sc Bolsward werkt zichzelf in de nesten uit tegen Fc Kraggenburg

Het had een mooie zondag moeten worden voor Sc Bolsward en zijn supporters een overwinning tegen laagvlieger Fc Kraggenburg moest tot de mogelijkheden behoren.

De wedstrijd werd destijds afgelast vanwege een onbespeelbaar veld. Nu scheen er een lekker zonnetje met toch een schrale wind, maar wel weer voor een lekker pot voetbal. De thuisclub dacht daar anders over, uit kansloos verloren met 4-0 en dat moest dus niet weer gebeuren aldus de Kraggenburgers. Zes man op rij probeerden het voetbal van de gasten onmogelijk te maken.

Toch sneden de Bolswarders in de beginfase door de verdediging van de thuisclub. Kansen voor achtereen volgens, Paul Huisman twee keer en Lorenzo Lemmer en Sahin Demirbas, het vizier stond met name voor Huisman niet echt op scherp maar de manier waarop hij de kansen voor zichzelf creërende was prima. Het was wachten op de openingstreffer voor de gasten. Met peren naar voren was het antwoord van de thuisclub. Het leverde wel een voorsprong op voor de thuisclub. Een vrije trap halverwege de helft van de gasten zette de thuisclub op voorsprong.

De anders sterk spelende doelman Tolga Demirci stond genageld en keek er na: 1-0. Dit tegen alle logica in.
Eigenlijk niets aan de hand maar Sc Bolsward werd onrustig en te gehaast. Toch kwam het nog voor rust op gelijke hoogte. Sean Noorman draaide een perfecte corner binnen in de verste hoek: 1-1. Maar voor rust kwam de thuisclub opnieuw op voorsprong en weer uit het niets, de tweede keer dat ze voor de Bolswarder doelman stonden was het raak 2-1. Al kon iedereen constateren dat deze goal duidelijk in buitenspel situatie werd gemaakt. De minst scorende ploeg van deze klasse legde er twee in het mandje van de sterkste verdediging, voor wat het waard is.

In de tweede helft moest het allemaal goed komen, maar het werd er niet beter op met name de pratende scheidsrechter Boland ging toen zijn eigen wedstrijd dicteren. Hij had het druk om de mondige spelers in toom te houden, zonder op het spel te letten. Vooral het zogenaamde derde doelpunt van de thuisclub leverde discussie op, de bal was volgens vriend en vijand duidelijk zichtbaar voor de lijn door laatste man Deniz Akkus weggewerkt de scheids die net over de middellijn stond bepaalde dat het een doelpunt was! Ook de vlaggende grens André Bons werd genegeerd en zelfs geen aandacht geschonken. Akkus kwam netjes verhaal halen. Het enige verweer van de referee was een rode kaart.

Maar buiten dit had Sc Bolsward al voor rust orde op zaken moeten stellen, maar dat gebeurde niet. Of zoals trainer Marc van Hiel terecht concludeerde zulke wedstrijden zitten er wel eens tussen.