SC Bolsward (zo) weet opnieuw 3 punten binnen te halen (verslag)

Opnieuw behaalde de thuisclub drie punten, maar deze punten werden niet zomaar weggeven door opponent Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport) uit Nieuwehorne/Oudehorne.

De ploeg die vorig jaar in deze derde klas mee deed om het kampioenschap heeft nogal een aderlating moeten ondergaan en dat waren niet de minsten. Studie in Groningen, vertrek naar andere clubs in de omgeving van Heerenveen kosten trainer Friso Bakker nog diverse hoofdbrekens om weer een degelijk team op de been te brengen. Maar toch wisten ze de thuisclub het vuur aan de schenen te leggen.

De eerste helft had met name de verdediging moeite om de rust te bewaren en werd er van achteruit wat onrustig verdedigd. Het leidde zelf al in de 14e minuut tot de verrassende voorsprong voor de gasten. Knullig uitverdedigen werd door de aanvoerder van de gasten koelbloedig afgestraft 0-1. Maar hij had ook zomaar de 0-2 binnen kunnen schieten en de lijstaanvoerder met een probleem op kunnen zadelen. De bal ging rakelings langs de verkeerde paal voor van thuisclub. Daarvoor miste Mounir Bouasrar nog een kans maar de bal verdween net aan de verkeerde paal. Ook Tom Bleeker kopte uit een corner net over doel. En doelman Tolga Demerci moest nog een keer handelend optreden.

Na de pauze kwam Deniz Akkus weer op zijn vertrouwde plek in het centrum van de verdediging en kon broer Özgur een linie doorschuiven en meteen was de swung weer terug in het Bolswarder team. Het betaalde zich uit, Özgur Akkus kwam op rechts goed door en verschalkte de uitstekende doelman Mark Stobbe in de verste hoek: 1-1.

De ban was voor de thuisclub gebroken. Niet veel later mocht dezelfde Akkus aanleggen vanaf elf meter, gelukkig had hij geen PSV-shirt aan en betekende de voorsprong voor het team van Mark van Hiel: 2-1.

Compliment voor de gasten was dat ze zich niet overgaven en bleven strijden voor een goed resultaat, met name de twee spitsen bleven dreiging uitstralen. De thuisclub strandde meestentijds op doelman Stobbe die altijd op de goede plek stond.

Maar door toedoen van Ozman Bozkurt die zich keurig vrijspeelde op de achterlijn en Mounir Bouasrar op maat bediende werd de gasten de genade slag toe gebracht: 3-1.

De uitslag had groter kunnen zijn maar zo als gezegd de sta in de weg was deze middag de doelman van de gasten. Scheidsrechter Hoof uit Steenwijk floot een uitstekende wedstrijd zonder naar de kaarten te hoeven grijpen.

A.s. zondag speelt SC Bolsward uit tegen Nicator in Leeuwarden.