SC Bolsward Vrouwen 1 wint overtuigend bij koploper MKV’29: 1-6

LEEUWARDEN De dames van SC Bolsward traden dit weekend aan tegen koploper MKV’29 uit Leeuwarden. De thuiswedstrijd ging jammerlijk en onterecht met 1-2 verloren, maar dat zetten de dames zaterdag vakkundig recht. SC Bolsward kwam, zag en overwon duidelijk: 1-6. Bovendien is het gat met MKV teruggebracht tot drie punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal startte SC Bolsward fel en vol passie. Al in de eerste minuten kreeg het team van Philip en Sander Schoffelmeer enkele mogelijkheden, maar deze werden niet tot doelpunt gepromoveerd. MKV kwam door het goede voetbal van SCB niet in de wedstrijd. Daarnaast speelden enkele personele problemen en onenigheid tussen leiding en enkele dragende speelsters MKV parten. De speelsters van de thuisploeg begonnen al in de eerste helft op elkaar, de scheidsrechter én op ook speelsters van SCB te zeuren.

De 0-1 viel terecht halverwege de eerste helft. Vanaf rechts werd een goede voorzet gegeven door Mounia Bouasrar op spits Monique Zijsling; deze schoot de bal hard en kansloos voor de keepster tegen de touwen. Rond de 35e minuut viel de 0-2 na een goede loopactie van diezelfde Zijsling en ook nu was de keepster van MKV kansloos op het harde schot (in dezelfde hoek als de 0-1). Vlak voor rust viel ook de 0-3 na een knappe individuele actie van Madelief Wip (laag in de korte hoek). Ruststand 0-3.

Na een klein uur spelen viel ook de 0-4: Vera Zut werd vrijgespeeld en na een snelle sprint pikte ook zij weer haar goaltje mee: zuiver, hard en hoog in de verre hoek. Na zo’n 70 minuten maakte Zijsling haar derde van de middag. Goed voorbereidend werk van Bouasrar werd op waarde ingeschat door Zijsling en tot doelpunt gepromoveerd.
De 0-6 viel na een foutje van de keepster van MKV, waarna Bouasrar de bal veroverde en haar vierde assist van de middag gaf. Deze keer maakte Heleen de Boer de goal (zuiver laag in de hoek). Tien minuten voor tijd viel de eretreffer van MKV. Op een harde kopbal na een goede corner had de verdediging en keepster van SC Bolsward
geen antwoord. De 1-6 was tevens de eindstand.

SC Bolsward Vrouwen 1 heeft door de overwinning het gat met MKV Vrouwen  teruggebracht tot 3 punten, maar door de hoge score nu ook een beter doelsaldo. Er werd deze middag goed voetbal gespeeld door de Bolswarder dames, waarbij de trainingen van de heren Schoffelmeer hun vruchten beginnen af te werpen. MKV
werd bij vlagen weggespeeld. Bonus van deze middag was het verlies van concurrent SWZ Vrouwen 1 (1-3 tegen Stiens), waardoor SC Bolsward hele goede zaken heeft gedaan.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.