SC Bolsward vr1 periodekampioen na winst SWZ BOSO Sneek

Zaterdag 17 maart jl. is SC Bolsward VR1 periodekampioen geworden van de 3e klasse G na een overwinning op concurrent SWZ Boso Sneek (2-0). Onder barre weeromstandigheden (koud en harde wind) werden de goals keurig over beide helften verdeeld. Door de overwinning wordt ook afstand genomen van SWZ en houden de dames koploper MKV’29 in het vizier. Deze prijs is echter ‘bijvangst’ voor het hogere doel. De dames en leiding willen kampioen worden

©Wilfred de Bruijn

Zonder Vera Zut en Ilse Galema (studieverplichtingen) begonnen de dames de 1e helft met de wind in de rug. De wind maakte goed voetballen lastig. Het spelbeeld was rommelig, ballen rolden hard door en waren moeilijk onder controle te krijgen. SWZ kwam bijna niet van eigen helft af en kreeg de bal ook niet goed weg van de eigen goal. Halverwege de 1e helft viel de 1-0. Mounia Bouasrar zette goed door en gaf de bal voor op Monique Sijsling; deze verlengde de bal en Madelief Wip was er als de kippen bij om bij de 2e paal de 1-0 binnen te werken. Ondanks een overwicht vielen niet meer goals en was de ruststand 1-0.

In de 2e helft had SWZ de wind mee en werd SCB teruggedrongen. SWZ was een aantal keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker, maar goed keeperswerk van Marrit Nijdam of adequaat verdedigen van o.a. Daphny de Jong en Nathalie Huizinga voorkwamen een goal van de Sneker dames. Ca. 15 minuten voor tijd viel de bevrijdende 2-0. Wederom Bouasrar zette goed door en deze keer werd de prima voorzet wel goed afgerond door Sijsling (2-0). De laatste 10 minuten werd Madelief Wip gewisseld voor verdedigster Ilza Teerenstra. Zij maakte na lang blessureleed haar come back.

Volgende week mogen de dames uit naar Berlicum VR1. Een tegenstander waar de Bolswarder dames de afgelopen jaren telkens niet van wisten te winnen. Hopelijk wordt volgende week met die trend gebroken…