Sc Bolsward voor de zoveelste maal zonder punten in een uitwedstrijd

In een zo nu en dan winters decor in Oldeboorn wist het team van trainer Marc van Hiel opnieuw geen uitwedstrijd te winnen en dat is al deze hele competitie een structureel gegeven. De ambianche was dan ook niet om naar huis te schrijven. Van de thuisclub een man en een halve paardenkop langs de lijn en van de Bolswarders de gebruikelijke vaste supporters, maar die kwamen zoals wel vaker bij uitwedstrijden opnieuw van een letterlijke koude kermis thuis.

Waar het aan ligt blijft de hamvraag, maar zeker is dat bij de eerste de beste aanval van de thuisclub de bal al binnen enkele minuten in het netje lag. De bal werd op goed geluk door de thuisclub ongecontroleerd in het strafschop gedeponeerd, een makkie zou je zeggen voor de verdedigen van Sc Bolsward, dus niet. De verdediging wachtte terecht dat de diepe bal een gemakkelijke vangbal voor doelman Tolga Demirci moest zijn, maar deze had waarschijnlijk de slaap nog niet uit, hij zag en keek er naar zonder in te grijpen. De thuisclub profiteerde en zij dank je wel: 1-0.

De Bolswarders liepen voor de zoveelste keer in een uitwedstrijd achter de feiten aan en de fysiek sterke jongens van de thuisclub bleven gegroepeerd verdedigen. Toch kreeg Sc Bolsward daarna na nog enkele riante mogelijkheden. Eerst had Dennis Niemarkt te veel tijd nodig om de bal onder te controle te krijgen, terwijl de doelman op de grond lag. Özgur Akkus was een paar keer te zelfzuchtig en Lorenzo Lemmers raakte de paal. Moet gezegd dat doelman Dennis Faber in die periode een sta in de weg was. Maar daar was dan ook alles mee gezegd wat betreft de mogelijkheden voor de Bolswarders.

Na de thee bleef spits Paul Huisman in de kleedkamer, verdediger Maarten Botermans was zijn vervanger en Maxime Mulder ging een linie naar voren om meer dynamiet op het middenveld te brengen. De goed spelende Jesse Monsma viel uit met een hand blessure en Mulder ging weer een linie terug, tot groot genoegen van de thuisclub.

Die vanaf dat moment de Bolswarders het spel lieten maken en weer alle truckjes uit de kast haalden om het spel dood te maken. Twee keer kwamen ze nog in de buurt van doelman Demirci één keer redde hij uitstekend, maar bij het tweede doelpunt vanuit een ingooi liet hij zich verrassen bij de eerste paal: 2-0. Einde wedstrijd met als resultaat dat nu ook de tweede plaats niet meer zeker is.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.