SC Bolsward voetbalt in naoorlogse traditie tegen Weesp

Wie laten zich kloppen De Bolswarder Oliekoeken of de Weesper Moppen, dat stond in 1945 op een affiche voor een voetbaltoernooi tussen  Bolsward en Weesp.

Het was volgens het affiche het Eerste Steden Voetbaltoernooi op het terrein van CAB. Die middag speelden de twee clubs van Weesp, The Vicory en Rapidas, tegen de twee clubs uit Bolsward, CAB en RES.

Bolsward speelde in de hongerwinter van 1944 een belangrijke rol voor Weesp want vanuit Bolsward werd voedselhulp naar de Weespenaren gestuurd. Daardoor ontstond een korte traditie van voetbaltoernooien tussen de steden. Een origineel affiche van het 1e toernooi hangt nog steeds in de kantine van de bestuurskamer van FC Weesp.

In totaal deden vandaag drie teams mee aan opnieuw een voetbaltoernooi tussen de steden. Een jongens, een meisjes en een seniorenteam gingen de strijd met elkaar aan.

Bron: Weespernieuws/Enter Media

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.