SC Bolsward verspeelt overwinning in blessuretijd: 2-2.

Afgelopen zondag verspeelde SC Bolsward twee punten in blessuretijd tegen de gasten uit Gorredijk en dat was zuur voor de Bolswarders. Een vrije trap vanaf rechts was de aanleiding. De laatste mogelijkheid voor Gorredijk om toch nog een puntje mee te nemen. Het was dringen in het strafschopgebied ook de doelman was mee ten strijde getrokken het was een kluwen duw en trekwerk. Er gebeurde van alles het eindresultaat was een penalty voor Gorredijk wel of niet verdiend. Gorredijk stal een puntje mee en SC Bolsward zat met de gebakken peren.

Trainer Wilco de Bakker miste een compleet middenveld en moest deze middag improviseren. Spits Dennis Nieuwmarkt kwam op het middenveld wat niet echt zijn ding is en Juryt Abma nam zijn plaats aan het front over en dat pakte wel goed uit.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was het even zoeken voor de thuisclub, maar gaande die eerste helft kreeg SC Bolsward zijn kansjes zonder dat het wat opleverde. De gasten vonden elkaar wat makkelijker maar waren niet echt gevaarlijk. Halverwege de eerste helft nam de thuisclub een 1-0 voorsprong een prachtige steekbal van Lorenzo Lemmers (die opnieuw weer veel aanslagen op zijn benen moest verwerken) bracht Juryt Abma in stelling en deze scoorde beheerst.
Vlak voor de thee kwam Gorredijk toch nog langszij. Vanaf links kregen ze via de combinatie vrije doorgang en werd gemakkelijk afgerond: 1-1.

Na de pauze had Gorredijk de wind in de rug en konden zodoende meer druk zetten. Maar de verdediging kwam niet echt in de problemen. En de twee spitsen Lorenzo Lemmers en Juryt Abma bleven aandacht vragen voor de gasten. Twintig minuten voor tijd waren ze opnieuw succesvol. Lemmers bediende Abma weer uitstekend en deze laatste wist met een lichaam beweging de doelman van de gasten op het verkeerde been te zetten en stiftte de bal in de vrije hoek: 2-1.

Gorredijk ging daarna alles uit de kast halen om in ieder geval een puntje mee te nemen. Trainer de Bakker zag het gevaar en dirigeerde Niels Sachez- Infante naar het middenveld en de sterk invallende Perry Veenstra kwam links in de verdediging op zijn plaats. Infante wist het spel van de gasten te ontregelen en was winnaar van de afvallende bal op het middenveld. De overwinning leek toen binnen handbereik. Maar het eindresultaat was zoals boven omschreven.