SC Bolsward verliest van laagvlieger Warga

SC Bolsward (zo) trad zondagmiddag aan tegen Warga. Beide teams kennen elkaar nog van vorig seizoen, toen zij nog in de 4e klasse speelden. Warga werd toen met vlag en wimpel kampioen, terwijl Bolsward promoveerde via de nacompetitie. Nu in de 3e klasse draait SC Bolsward bovenin mee, terwijl Warga in de onderste regionen vertoeft.

In Bolsward werd Warga met 4-1 verslagen, dus toog Bolsward met een fitte selectie vol vertrouwen naar het winderige sportpark in Warga. Helaas kwamen de Bolswarders van een koude kermis thuis. Tegen een fel strijdend Warga werd een terechte 2-0 nederlaag geleden.

SC Bolsward kwam er eigenlijk de hele wedstrijd niet aan te pas. Warga had een compact verdedigingsblok opgesteld en gokte op de uitbraken via de twee snelle spitsen. Door een vrije trap kwam Warga na 9 minuten al op 1-0 en vlak voor tijd werd via een snelle uitval de 2-0 aangetekend. Bolsward moest risico’s nemen om de achterstand weg te werken, waardoor achterin ruimte werd weggeven. Een hoewel de ploeg van Marc van Hiel de hele wedstrijd leek te domineren wist het zich vrijwel geen enkele kans te creëren.

Individuele acties

Het spel van SC Bolsward verzandde constant in te ver doorgevoerde individuele acties. En als er al eens via comibinatiespel werd geprobeerd de hechte verdediging te verschalken, gebeurde dit zo doorzichtig dat het eenvoudig te verdedigen was. Bovendien werd er te weinig gebruik gemaakt van de ruimte die er aan de zijkanten wel was.

Naarmate de wedstrijd vorderde probeerde SC Bolsward steeds gehaaster een doelpunt te forceren. Het toch al niet florissante spel werd daardoor nog slordiger, waardoor het balverlies alleen maar toenam. De ook nu weer meegereisde supporters van SC Bolsward hebben niet kunnen genieten van een leuke voetbalmiddag in een heerlijke lentezonnetje, maar op de winst van het slim spelende Warga wasuit eindelijk niets af te dingen.

Volgende week speelt SC Bolsward zo1 thuis op Sportcomplex Het Bolwerk tegen Nicator 1 uit Leeuwarden. Aanvang 14.30 uur.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.