SC Bolsward verliest, met 10 man, van Creil  

De tegenstander uit de Noordoostpolder, die via de nacompetitie promotie afdwong, legde een leuk partijtje voetbal op de mat.

Er was nauwelijks 10 minuten gespeeld of de rechtsbuiten van de gasten kwam alleen op de keeper af maar  met een goede  reflex voorkwam deze een doelpunt. Tien minuten later zorgde een diepe bal voor dreiging, maar de boogbal daarna verdween over het doel van de thuisclub. Daarna was het de beurt aan Bart Gietema die de keeper van de gasten tot een uiterste redding dwong. In de 32ste minuut was het dan toch raak na de zoveelste uitval over rechts,  0  –  1.

In de 37ste minuut kwam het keerpunt in de wedstrijd. Redmer Strikwerda werd getrakteerd op een rode kaart wegens onbesuisd, en met gestrekt been, inkomen op de tegenstander. Wat in zo’n situatie wel vaker gebeurt, en ook nu, is dat de ploeg met een speler minder, beter en met meer inzet gaat spelen. Dat leverde in de 44ste minuut een mooie voorzet op van Willem Jan Postma die door Jildert de Boer fraai maar net over het doel werd geschoten. Vlak voor het rustsignaal viel dan toch de 1 -1, toen een actie van Postma en Gietema uiteindelijk werd afgerond door Marvin Dijkstra.

Na de pauze bleken beide ploegen een aantal tactische wijzigingen te hebben aangebracht. Met name de achterhoede van de thuisclub zag e  r in het begin niet altijd even goed uit. De man minder situatie deed zich natuurlijk ook gelden. Na 5 minuten leidde een goed uitgespeelde aanval van de gasten tot een doelpunt. Op advies van de grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt af. In een tijdsbestek van 5 minuten (58ste tot 63ste minuut) maakte Creil gebruik van de  onrust in de achterhoede.
Eerst een mooie aanval over een drietal schijven en daarna een fraaie solo van Robin Schaapman, de 18-jarige rechtsbuiten van Creil.

Daarna was het de thuisclub die alles of niets speelde. Dit leidde tot diverse kansen, maar het ontbeerde de thuisclub aan het nodige geluk. Toch was daar in de 80ste minuut Bart Gietema die een afgemeten voorzet van Denis Hendriks in een keer in het doel knalde. De druk nam nog verder toe, zelfs de grensrechter van Creil werd van het veld gestuurd, maar de verdiende
gelijkmaker bleef uit.

Volgende week weer een thuiswedstrijd; de tegenstander is dan “Mulier” uit Witmarsum.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.